fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nytårstale: Fremtid og håb i 2019

2018 har været et år med mange omvæltninger. Men 2019 ser lovende ud. Her er generalens kig i krystalkuglen for det nye år.

Nytårstale: Fremtid og håb i 2019

Af Henrik Engelbrekt Refshauge, generalsekretær

Vi vil fra Mission Afrika ønske godt nytår til alle vore venner, alle vore frivillige, alle jer der gør en kæmpe indsats i Mission Afrika.

Det har været noget af et år vi har gået igennem. Vi har været presset på økonomien, været nødt til at lukke genbrugsbutikker, der har haft røde tale i mange år; Vi har måttet opsige fire af vore dygtige medarbejdere på hovedkontoret i Højbjerg; vi har skiftet generalsekretær og været uden i et halvt år.
Men det har også været et år, hvor vi har haft mulighed for at reflektere, ryste posen, tænke ud af boksen og lytte til, hvad Gud vil med Mission Afrika.

66 lokalkontorer
Status er at vi har 66 lokalkontorer rundt i vores fantastiske genbrugsarbejde fra Bornholm til Skagen med 2.000 frivillige, som gør en utrolig indsats. Og der er frivillige i vores netværksgrupper, der laver arbejde ned til Afrika og SAT-7 i Danmark. Og så har vi 15 af de allerbedste medarbejdere på sekretariatet i Danmark, og tre danskere på Cypern. Jeg vil sende de varmeste nytårshilsener til Mette, Claus og Joel, der knokler i SAT-7 på Cypern. Og jeg vil sende nytårshilsener til vore 200 afrikanske evangelister, der er ude med evangeliet og lægetasken og lave sundhed, landbrugshjælp, undervisning osv. i Vestafrika.

Tre fokusområder
Vi har tre fokuspunkter i det nye år:

1. Økonomi: Bestyrelsen har godkendt et program med kendisambassadører, der skal gøre Mission Afrikas vision kendt. Vi er ved at finde dem, og måske ser I en af dem til årsmødet? Vi søger superdonorer, dvs. mænd og kvinder med en god indtægt, der både selv giver, men også hjælper os med fundraising i firmamiljøer. Og til sidst: Mission Afrika Genbrug. Jeg tror på genbrug i år. Det må lykkes.

2. Open source. Vi har så meget viden gennem 105 års arbejde. Mission Afrika har ingen forretnings-hemmeligheder, men vil være åbne. Bestyrelsen besluttede i november at åbne op mod nogle af de små missionsorganisationer, som kan have glæde af vores velkonsoliderede politikker f.eks. sikkerhed mod korruption og terror. De kan have glæde af det lange seje træk vi går sammen med vore partnerkirker, så pengene kommer i de rigtige lommer.

3. Mission Afrika Youth (MAY). Desværre gik Mission Afrikas tidligere ungdomsarbejde Afrika InTouch konkurs i året, der er gået. Men det giver os nye muligheder. Derfor søger vi nu om to ungdomsnetværkere – influencers, unge studerende, der på fem timer ugentligt, der skal starte vores Mission Afrika Youth-arbejde op. Vore unge og familier er allerede i gang.

Følg med
Jeg vil opfordre jer alle til at følge med. Kom og besøg os på hovedkontoret lige for enden af Diakonhøjskolens p-plads i Højbjerg ved Århus. Tag med på oplevelses- og studierejser. Bed for Mission Afrika, vores udsendinge, vores økonomi. Læs informationerne. Modtag f.eks. den nye mail ”I generalens maskinrum”, hvor jeg ca. hver anden måned sender refleksioner ud om det at være et moderne missionsselskab, som kirkeminister Mette Boch kaldte os i det forgangne år. Skriv til general@missionafrika.dk.

I julen har vi i vores familie mistet en nær veninde. Hvordan kan jeg leve videre, når jeg er død? Jeg vil hjem og oprette et testamente. Der vil jeg betænke Mission Afrika. Det vil jeg opfordre dig til at gøre. Følg Mission Afrika på den anden side af døden. Det kan du kvit og frit få hjælp til af vores advokater.

Det nye år
I det nye år glæder jeg mig til at følge ærkebiskop Musa fra Nigeria (der også er formand for Det Lutherske Verdensforbund) rundt i landet op til kirkedagene. Jeg glæder mig til at møde jer til repræsentantskabs- og årsmødet den 14. september og til de fem genbrugsstævner rundt i landet.

Vores tre partnerkoordinatorer kommer sikkert hjem fra nye vandringer i Afrika med gode historier fra vore partnere. Og måske lykkes det i år, at jeg kommer på min første tur til Afrika. I marts skal jeg til Cameroun og sige farvel til kirkepræsident Goyek og ønske velkommen til en ny.

Jeg glæder mig også til at besøg af jer på hovedkontoret i Højbjerg. Jeg tror Gud har store ting for med Mission Afrika i det nye år. Han har planer om en fremtid og et håb. Jeg tror på, at vi kan noget og skal noget. Han vil både bruge os og lære os noget gennem de mange relationer, vi har til Afrika.

Rigtig godt nytår til jer alle!

Henrik Engelbrekt Refshauge
Generalsekretær

”I Mission Afrika kan jeg være katalysator for at mennesker kan tage imod Kristus i den kontekst og kultur, der er deres.”