I Cameroun forfølges muslimer, der konverterer til kristendommen. Derfor støtter Mission Afrika genopbygningen af et beskyttelsescenter.

– Den konverterede muslim fra fulani-stammen er ofte forladt eller endda forfulgt af sin familie, og de har brug for beskyttelse. I øjeblikket sover de hos evangelisterne og præsterne selv. Men det er ikke holdbart. Der er et klart behov for rehabilitering, fortæller administrationschef for Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun, Ezaï Zra.

Derfor har Mission Afrika støttet genopbygningen af et beskyttelsescenter i landsbyen Ngong i det nordlige Cameroun med 70.000 kroner. Renoveringen forventes afsluttet i begyndelsen af 2020.

Bygninger skal gøres beboelige

Centret blev oprindelig grundlagt i 1996 af Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun, men har været ubeboet i en årrække, hvor vind og vejr har slidt på bygningerne. Da de lokale evangelister meldte om akut behov for genhusning og beskyttelse af konvertitter, begyndte arbejdet med at renovere og genåbne centret:

– Den primære udfordring er at gøre centret beboeligt igen. De oprindelige bygninger indeholder en række skader. Fem af de seks værelser er defekte med huller i væggene, ujævne gulve, manglende udgange og en tagkonstruktion i dårlig kvalitet, fortæller Ezaï Zra.

Dernæst skal bygningerne fremtidssikres ved at plante træer rundt om grunden for at beskytte mod den hårde vind, tilføjer administrationschefen.

Rehabilitering og uddannelse

Centret kommer til at bestå af et klasseværelse til undervisning og et kontor til modtagelse af nyankomne. Resten af centrets værelser skal huse de forfulgte kristne. Evangelister fra Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun vil holde opsyn med stedet og fungere som mentor for beboerne.

Målet er at rehabilitere de forfulgte kristne, så de bliver integreret i lokalområdet og kan forsørge sig selv:

– Ud over at være et beskyttelsescenter vil centret også fungere som et sted, hvor beboerne kan lære små håndværk. De vil bl.a. få undervisning i læse-og skrivefærdigheder, syning og dyrkning, siger Ezaï Zra.

Mangler fortsat elektricitet, vand og nyt tag

Renoveringen er i fuld gang, men der mangler stadig penge til at reparere den ringe tagbeklædning og -konstruktion. Dernæst ønsker kirken at etablere en brønd til drikkevand og solpanelser til elektricitet.

– I det lange løb får centret brug for rene og adskilte boliger med indlagt lys til konvertitterne. Det er også vigtigt at fortsætte med genplantingen af træer på grunden, siger Ezaï Zra.
Han forklarer, at kirken desuden er opmærksomme på sikkerhedsrisikoen for de forfulgte kristne på centret. Derfor håber de at kunne opføre en mur omkring centrets grund.

Share This Post