Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nyuddannede præster sendt ud til store opgaver

Spændende opgaver og fortsatte udfordringer venter de 76 dimittender, der afsluttede studier på præsteskolen i Kaélé i det nordlige Cameroun i maj 2017. De sendes nu ud i opgaver i Den Lutherske Brødrekirke som præster, evangelister, bibelskolelærere og områdeledere.

Nyuddannede præster sendt ud til store opgaver

Bibelskolens leder Samuel Dawai beretter om en festlig, ja ligefrem grandios, ceremoni, hvor de 30 bachelorer i teologi og de 46 kateketer, der har fået et komprimeret teologikursus, blev fejret efter alle kunstens regler. Han fortæller, at de studerende med iver har fordybet sig i præstestudiet og har skrevet afsluttende opgaver om emner, som vejer tungt i afrikansk kristendom i denne tid: alt fra bæredygtig kirkeøkonomi, miljø, til mission og bibeloversættelsesteknikker.

Blandt de 30 nyudklækkede bachelorer er de 17 allerede fungerende præster, der har blevet givet muligheden for at få papirer på deres kunnen. De resterende 13 er nyuddannede præster, der nu for første gang skal ud og varetage opgaver i et sogn eller i et missionsområde.

For at imødekomme det store behov for ordinerede præster i den voksende kirke i Cameroun, er et særligt kompakt-kursus på et år i teologi blevet oprettet. Her kan kateketer, som har været på bibelskole og har tjent i menigheder i mindst 10 år, komme i betragtning til at blive “opgraderet” som præster. Kateketer er ofte frivillige undervisere i kirken, der kan varetage nogle af præstens opgaver.

Samuel Dawai forklarer om de udfordringer, disse præster og pionerer kommer til at stå overfor:

“Vore præster og evangelister står overfor teologiske, sociale, religiøse, missionale og humanitære udfordringer. Vi udfordres af yderligtgående pentekostale kirker, der promoverer fremgangsteologi, vi udfordres i dialogen med islam og kampen mod radikalisering, vi står med en flygtninge krise og mange traumatiserede liv som følge af Boko Harams terrorisme.”

På trods af disse udfordringer ser Samuel Dawai lyst på fremtiden for præsteskolen i Kaélé. Den har nemlig fornylig indgået et samarbejde med “The Protestant University of Central Africa” som ligger i Yaoundé, for at styrke skolens akademiske niveau, fortæller han.

Mission Afrikas uddannelsesprogram bevilliger stipendier til en stor del af de studerende, der tager en uddannelse i Kaélé. Arbejdet med teologisk uddannelse er enormt vigtig, og de nyuddannede præster bidrager til stabilitet og udvikling i de samfund, de bliver sendt ud til.

 

Mediegrafiker hos Mission Afrika.

ofm@missionafrika.dk