Et livsforvandlende møde

SAT-7 er en effektiv katalysator for trosmøder og livsforvandling. Ikke kun gennem deres kristne udsendelser, som kan ses over hele Mellemøsten, men også i det energiske multikulturelle miljø omkring SAT-7’s studier på Cypern. Owis er et af de mennesker, hvis liv har forvandlet sig radikalt. Han er fra Yemen, og det var gennem bornholmske Joel, at han erfarede, hvem Jesus er.   

Joel Zakarias Dam har arbejdet for SAT-7 siden 2018. Først som volontør og så siden udsendt af Mission Afrika til en missionærtjeneste som medarbejder i tv-studierne i Limassol. Joel kommer i en lokal kirke, og det var her, at Owis’ og Joels veje krydsede.   

Desperation fik ham til at søge Jesus 

Owis er i dag en ung mand på 20 år. For en del år siden valgte hans forældre at flytte til Saudi-Arabien, væk fra krigen i Yemen. Bedre forretningsmuligheder førte siden familien til Cypern i 2017.   

På Cypern stødte Owis’ mor på kristne, og hun hørte for første gang om Guds kærlighed til hende. Owis’ mor forsøgte at få Owis med i kirke, men han så stadig sig selv som en rettroende muslim og ville ikke med. Alligevel var han nysgerrig og bad i smug til Jesus om at åbenbare sig for ham. Hans desperation voksede, for han stod i nogle personlige vanskeligheder. En søndag gav han efter og fulgtes med sin mor i kirke. Det var et kulturchok – og han blev overrasket over, at der ikke blev prædiket had og død over mennesker fra andre trosretninger!  

Joels skæg gjorde Owis tryg  

Efter gudstjenesten tog Owis med de unge i kirken til frokost. Her kom han til at sidde overfor Joel, og han fandt tryghed i Joels lidt halvlange buskede skæg, som han nemt kunne relatere til fra islam. Han bemærkede, at Joel drak en øl.   

”Drikker I kristne øl,” spurgte han. ”Ja, jeg gør,” svarede Joel, ”men jeg drikker mig ikke fuld.” Owis blev nysgerrig og stillede engageret flere spørgsmål om kristen tro og praksis. Joel havde ikke sort-hvide svar, men fortalte, at Gud leder efter en relation, hvor vores hjerte bliver lig Hans hjerte.   

Oplevelsen gjorde dybt indtryk på Owis. Han begyndte at forstå Jesus på en anden måde end tidligere, og trods tvivl og usikkerhed begyndte han at kalde sig selv en kristen. Owis er i dag blevet døbt.   

Joel og Owis

Joel og Owis i Cypern

Vi er alle missionærer  

”Selvom jeg ofte synes, jeg mangler gode svar, så oplever jeg, at Gud sagtens kan bruge mine brudstykker. Det, håber jeg, kan være en opmuntring for andre, der gerne vil dele deres tro. Vi er alle missionærer. Vi repræsenterer Jesus, uanset hvad der står i ansættelseskontrakten,” siger Joel.  

Venskabet og trosrejsen med Owis har flyttet noget i Joel. Han har fået et fornyet syn på sit arbejde.  

”Før synes jeg, det fedeste var at være tekniker og stå bag kameraet. Men Gud har arbejdet med mig. Mit kald er nu udvidet. Man kan ikke bare stemple ud som kristen kl. 16, det giver ingen mening,” konkluderer Joel.