fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

På trods af afstand, er vi nu bundet tættere sammen

Tak for denne gang. Vores gæster fra Mali skulle først være rejst hjem mandag 16. marts, men for at værne om deres sundhed og sikre deres transportmuligheder, rejste de fra Billund i går, torsdag. ”Turen har gjort et stort indtryk på os, og vi er fyldt med taknemmelighed,” siger pastor Gabriel Souley Manou.

”Vi har set så mange ting, og hvert sted, vi er kommet, er vi blevet budt hjerteligt velkommen. Det rører mit hjerte,” siger Gabriel Souley Manou, der er præst og missionær i Mali. Sammen med projektleder Elizabeth Kodio ankom han til Danmark 2. marts. De skulle lige vænne sig til det danske regnvejr, travlheden og ønsket om kortfattede indlæg. Både Elizabeth og Gabriel er dygtige og hårdtarbejdende mennesker, og de kastede sig ud i mødet med Mission Afrikas bagland, forskellige menigheder og genbrugsbutikker med stort engagement.

”Det gjorde især stort indtryk på dem at se de mange genbrugsmedarbejdere, der med forskellig alder, forudsætninger og baggrund, var i gang med at skabe overskud til arbejdet i Afrika,” fortæller Hanna Rosenlund Meilandt, partnerkoordinator, der fulgte de maliske gæster rundt i landet.

Elizabeth Kodio, der arbejder med landbrug og landsbyudvikling i Mali, glædede sig over muligheden for at se et dansk landbrug og endda at møde en biavler.

”Det var imponerende at se biavleren håndtere bistaderne så dygtigt. Det var også interessant for mig at høre, hvordan man i Danmark også har udfordringer med hensyn til brug af pesticider,” fortæller Elizabeth Kodio.

En ganske særlig begravelse
”Der var mange højdepunkter, men at være med til Mission Afrika Dagen, og nogle dage senere, at være med til generalsekretærens fars begravelse, det gjorde indtryk,” siger Souley Manou.

”Den største forskel på en dansk og en afrikansk begravelse er nok, at man i Afrika siger alt, der skal siges i kirken. Derefter samles man og spiser. I Danmark er der en masse taler i forbindelse med måltidet og mindesamværet. Det var meget smukt og jeg fik taget en masse billeder, som jeg kan vise derhjemme,” siger den altid venlige og smilende Souley Manou.

Lad os gå længere sammen
Gabriel Souley Manou brændte igennem ved Mission Afrika Dagen i Skjern med sin passion for at plante kirker og dele evangeliet i det sydvestlige Mali. Han sluttede sit indlæg under panelsamtalen med at sige:

”I er allerede gået langt for at hjælpe os, men jeg vil gerne opfordre jer til at gå længere endnu; for vi vil også gerne gå længere!”

Hvad betyder det, når missionærerne i Mali siger, de gerne vil nå længere ud? Souley Manou forklarer:

”I vores vision for de næste år, vil vi gerne plante yderligere syv menigheder. Men vi har brug for at uddanne flere folk, så vi kan få hjælpe til at undervise de nye troende. Vi oplever, at menneskerne gerne vil høre om Jesus, men det er en stor opgave at tage sig af og undervise en menighed så de holdes fast i troen og styrkes i deres liv som kristne i et muslimsk-domineret land.”

Gennem Elizabeths og Gabriels besøg føler vi, at afstanden mellem os er blevet mindre. Vores hjerter og ånd er forbundet i en fælles sag. Vil du være med til at give de syv missionærfamilier i Mali vind i sejlene, så støt deres arbejde med en god gave.

Støt Projekt 3015: Luthersk Brødremission i Mali nu

Mediegrafiker hos Mission Afrika.

ofm@missionafrika.dk