Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nåden bygger bro og inkluderer alle mennesker

PÅSKEHILSEN: Jesus viser på korset, at vi ikke er til for os selv, men for næsten, skriver leder af Mission Afrika Genbrug Bente Mikkelsens Pahus.

Nåden bygger bro og inkluderer alle mennesker

Påskens budskab er: Vi er frie til at elske, frie til at tilgive, frie til at leve i godhed og fred, frie til at dele af vores rigdom. Påskens budskab giver os frihed til at inkludere næsten i fællesskabet.

I mit eget liv grunder jeg over at jeg egentlig mest har tætte fællesskaber med dem der ligner mig. Når det kommer til fællesskab med min nabo, ja – så vælger jeg altså mest de naboer, der ligner mig selv.

Men hvad med alle de andre? Alle mennesker, ja, hele skabningen længes efter fællesskab. Alle dele af skabningen er til for fællesskabet. Vi er sat i verden til gode og gavn for hinanden. For, som nogle nye smarte ledelsesguruer siger ”at spille hinanden bedre”.

Jesus viser os mange ting ved sin offerdød på korset, og en af dem er, at vi ikke er til for os selv, men for næsten – også den næste, vi ikke forstår eller ikke vil kendes ved.

Ved siden af Jesus hænger en kriminel, som har mistet alt håb – alligevel rækker Jesus gudsriget til ham og inkluderer ham med godhed og frihed til at høre Gud til.

Nåden bygger bro, nåden inkluderer, nåden giver liv mellem mennesker af alle slags, fra alle dele af verden. Nåden kommer fra Gud gennem Jesus, og der er rigeligt af den. Den er ikke begrænset til dem, der ligner os, eller dem, der mener det samme som os.

Nåden flyder fra Gud til hele universet. Jesus bygger bro på korset. Det er da noget at glæde sig over denne påske!

Bente Mikkelsen Pahus
Leder af Mission Afrika Genbrug

”Hvor er det fantastisk at arbejde med 1.700 dygtige frivillige, der brænder for sagen. I Mission Afrika Genbrug handler alt om nyt liv.”