Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Personalet nåede at flygte, da sundhedscenter i Centralafrika blev angrebet

Mission Afrikas Sundhedscenter i Centralafrika angrebet af rebeller. Personalet nåede at flygte, men måtte efterlade patienter. Mission Afrika samler nu ind til flygtningene.

Personalet nåede at flygte, da sundhedscenter i Centralafrika blev angrebet

Den 21. maj blev Bohong i Den Centralafrikanske Republik angrebet af rebeller. Også Sundhedscentret, der drives af Mission Afrika sammen med Den Evangelisk Lutherske Kirke blev angrebet.

Rebellerne kom ind fra bushen på den side af landsbyen, hvor centret ligger, og begyndte at skyde med det samme. De dræbte en mand og en lille pige og indbyggerne flygtede alle over hals og hoved. To kvinder havde lige født, da rebellerne kom, og dem måtte personalet løbe fra.

17 ud af 19 medarbejdere er i sikkerhed, og de sidste to er sluppet ud, men er endnu ikke nået frem til de andre. Det drejer sig om jordemødre, sygeplejersker, laboranter, vagter, chauffør mv. Ingen af dem blev ramt af skud, da rebellerne kom. Det er lykkedes en eller anden at få ambulancen med ud.

Støt Projekt 2153: Nødhjælp til Centralafrika nu

Sundhedscentrets leder, jordemoder Cathrine Naabeau, ringede hurtigt til Mission Afrika over en satellittelefon. Mission Afrika ringede til Den Evangelisk Lutherske Kirke, der sendte en bil for at hente dem på vejen mod tilflugtsstedet.

– Cathrine Naabeau tænker kun på Sundhedscentret, og hvordan de kan komme tilbage igen, men vi har opfordret hende til at tænke på sin egen og personalets sikkerhed før centret, fortæller Mission Afrikas generalsekretær Henrik Engelbrekt Refshauge.

Mission Afrika vil nu starte en ekstraindsamling og vil sende 16.000 danske kroner til fornødenheder på tilflugtsstedet – godt 800 kroner pr. person – og inviterer flere til at være med og dække beløbet ved at sende penge via Missionafrika.dk.

Sundhedscentret i Bohong i Den Centralafrikanske Republik blev etableret af Mission Afrika med støtte fra Danida for 25 år siden. Centret hjælper årligt tusindvis af patienter og har oprettet seks sundhedsposter i området.

Den Centralafrikanske Republik er plaget af gentagne uroligheder – ikke mindst i 2013, hvor Sundhedscentret også blev angrebet, så sundhedspersonalet måtte flygte. Dengang fortsatte personalet med at gå på sygebesøg og betjene befolkningen ud fra deres egne hjem.

Giv en gave til Sundhedscentrets medarbejdere her.

Billede øverst: Arkivfoto af Sundhedscentrets medarbejdere.