Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Peter tilbyder hjælp til at vurdere genbrugsvarer

Peter Jessen er ny frivillig vurderingskonsulent for butikkerne i Mission Afrika Genbrug.

Peter tilbyder hjælp til at vurdere genbrugsvarer

Peter Jessen er fra midten af december ny frivillig vurderingskonsulent for Mission Afrika Genbrugs omkring 70 butikker.

Han er en rigtig ildsjæl og dybt engageret i frivilligt arbejde. Derfor falder det naturligt også at træde til i Mission Afrika Genbrug, hvor genbrugsbutikker landet over nu kan ringe og maile for at få gode råd til at prissætte og sælge de ting, folk kommer ind med i butikkerne.

Og Peter Jessen ved, hvad han snakker om. Den 71-årige vurderingskonsulent er selv handelsuddannet og har tidligere været udviklingskonsulent i Mission Afrika Genbrug.

Læs mere om Mission Afrika Genbrug her.

Kend din vare, sæt din pris
Men hvad laver en vurderingskonsulent egentlig? Vi ringede Peter Jessen op, og han havde svar på rede hånd:

– Min opgave er blandt andet at forklare butikker rundt omkring, hvad de står med, og hvad det er værd. Jo mere varekundskab man har, jo bedre pris kan man også få for tingene.

Det skal ikke være sådan, som Peter Jessen hørte, da han en gang trådte ind i en genbrugsbutik, hvor kunden sagde: ”Det var godt nok dyrt,” og ekspedienten svarede: ”Ja, det synes jeg også.”

– Så var den handel jo gået i fløjten, smiler Peter Jessen og konkluderer:

– Det handler også om at give fif til, hvordan man kan få solgt varen. Som jeg siger: Jo mere varekundskab du har, jo nemmere er det at sælge. Jo mere kan man også forsvare en pris.

Find en genbrugsbutik i nærheden af dig.

Vurderingskurser på tegnebrættet
Genbrugsbutikkerne kan enten ringe eller sende en e-mail til Peter Jessen, så vil han prøve at give en pris. Han vil med tiden lave vurderingskurser, hvor både han og deltagerne tager nogle ting med til vurdering.

– Så kan vi tage en snak om, hvad vi synes, prisen skal være og hvorfor, fortæller Peter Jessen og fortsætter:

– Der er nogle ting, som for år tilbage kostede rigtig mange penge, og som ikke koster noget i dag – og omvendt. Det handler om, hvad der er oppe i tiden. Det er et spørgsmål om at følge med hele tiden. Så det forsøger jeg at gøre.

Peter Jessen har altid interesseret sig for gamle ting og for, hvad de er værd. Det afspejler sig også i hans hjem, hvor der er møbler tilbage fra år 1725 og op til i dag.

Genbrug er for alle
Hvad betyder det for dig at vide, at jo bedre pris du får, jo mere overskud bliver der til Afrikas fattige?

– Det er det primære. Det er jo simpelthen essensen i Mission Afrikas arbejde. Det er også det, jeg som ansat prioriterer, fastslår Peter Jessen.

Samtidig glæder han sig over, at genbrug er blevet in i dag. Sådan var det ikke, da han i 1989 startede i Indre Missions Genbrug. Dengang talte kunderne ikke højt om, at ting var købt i genbrug.

– I dag er der kommet en helt anden holdning – heldigvis. Det er blevet mere almindeligt at handle i genbrug, og det handler ikke om, om du er rig eller fattig – det er en livsstil for mange mennesker i dag, slutter Peter Jessen.