Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Phinos - en evangelist i Nigerias hjørne

Felix Samari, Informationsmedarbejder i Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN), har været en tur i Udkantsnigeria for at skrive en artikel om blandt andre evangelisten Phinos Chaplain. Artiklen er efterfølgende oversat og redigeret på Mission Afrikas sekretariat.

Phinos - en evangelist i Nigerias hjørne

Phinos Chaplain er evangelist i landsbyen Jubdori, som er beliggende langt fra alfarvej

Phinos har tidligere været elev på bibelskolen i Dakka og meldte sig for otte år siden til at arbejde i landsbyen Jubdori blandt det åndetroende jubdori-folk.

I dag bor han i landsbyen, tre timers kørsel på motorcykel fra Dakka, sammen med sin gravide kone og sine børn og arbejder med både evangelisering og sygdomsbehandling.

”Det var baturiya Rikke (missionær Rikke Vestergaard red.), som havde fået interesse for området, og hun hjalp mig med at komme hertil. Da der ingen kirke var, startede vi selv en kirke op. Vi formede mursten, byggede murene, hvorefter vi hyrede en tømrer til at lave taget,” fortæller Phinos.

”Jeg begyndte som frivillig. Først to år senere fik jeg løn, da kirkens (LCCNs) missionsafdeling med støtte fra Mission Afrika overtog ansvaret for min udsendelse hertil. Jeg er dybt taknemmelig for, at Gud giver mig støtte til at udfylde de opgaver, som han giver mig det privilegium at udføre,” fortsætter han.

Bump på vejen
Selvom Phinos værdsætter sit arbejde, oplever han også ”bump på vejen”. Især ærgrer det ham, at mange unge i landsbyen og i nabolandsbyen ikke kommer i kirken.

”Nogle af dem har tidligere kommet i kirken, men når de vil giftes, mangler de kristne piger på deres egen alder. Konsekvensen er, at de muslimske mænd tilbyder dem, at de kan blive gift med en muslimsk pige, hvis de holder op med at komme i kirken.  Vi har mistet flere medlemmer på den måde. (…) Men sidst vi afholdt dåb, blev 27 mennesker døbt; det, synes jeg, er en stor bedrift,” siger han.

Også praktiske foranstaltninger som adgang til vand og sundhedscentre er en udfordring for en udkantsevangelist som Phinos.

“Her har vi ikke noget sundhedscenter i nærheden. Det nærmeste er i Dakka, som er flere end tre timers kørsel på motorcykel væk. (…) Et andet problem er manglen på rent vand. Vi drikker alle fra bækken her, for der er ingen brønd. I regntiden samler vi vandet fra husets zinktag og drikker det,” siger han.

Tålmodighed i arbejdet
Tidligt søndag morgen plejer Phinos at tage rundt i landsbyen og besøge folk i deres hjem eller der, hvor de samles for at drikke øl.

”Og så inviterer jeg de lokale til at komme i kirken. Jeg bliver ved med at komme, og jeg er sikker på, at folk en dag vil forstå, hvorfor jeg gør det,” siger han.

”Hvis jeg vil hjælpe dem, så skal jeg være tålmodig. Jeg bliver ved med at bede for dem, og Gud hjælper os alle”.

Støt Projekt 3007: Nigerias evangelister nu

Anne Sofie Bjørn Bitsch
Journalist