fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Det Anglikanske Stift i Bo, Sierra Leone

Det Anglikanske Stift i Bo, Sierra Leone

Partner: ADB – Det Anglikanske Stift i Bo / The Anglican Diocese of Bo

Mission Afrika har indstillet alle projektaktiviteter i Sierra Leone som følge af en verserende sag om omfattende korruption hos den lokale samarbejdspartner.

En større korruptionssag er under udredning i det Anglikanske Stift i Bo, Sierra Leone.
Den Nationale Antikorruptions komite i Sierra Leone har anlagt sag mod biskop Tucker og ledende medarbejdere, som er under anklage for misbrug af midler.

Bestyrelsen besluttede i juni 2017 at indstille alle projektaktiviteter ved kirken og afvente udfald af retssager, som er under afvikling i Sierra Leone.

I 2018 mens en retssag mod flere af kirkens ledere kørte overtog biskop Wilson fra Freetown ledelse af kirken. I sommeren 2019 blev en ny biskop ved navn Solomon Scott-Manga valgt. Biskoppen påtager sig en betydningsfuld rolle i at genopbygge kirkens sekretariat og ledelse. Mission Afrika sender allerede nu støtte til kirken i denne genopbygningsproces. Biskoppen nyder forsat støtte og samarbejde med det anglikanske stift i Freetown. Ved den nyligt afholdte kirkesynode i Januar 2020 i storbyen, Bo formåede Biskop Scott-Manga at samle kirken om at motivere dem til en ny begyndelse.

 

Læs historien om samarbejdet her >>

Fakta