Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Gadebørnsarbejdet i Jos

Mission Afrika arbejder for at give gadebørn et liv i værdighed

 

Alt for mange børn i Afrika lever som gadebørn. Mange har mistet deres forældre til dødelige sygdomme eller krig, mens andre er stukket af hjemmefra på grund af mishandling.

For gadebørn er hver dag en kamp mod fattigdom og sult. Men også en kamp for at undgå et liv i kriminalitet eller med prostitution.

Sammen med den nigerianske organisation City Ministries arbejder Mission Afrika for at give gadebørnene i storbyen Jos, Nigeria, alt det, de ikke får på gaden; nemlig tryghed, mad, undervisning og omsorgsfulde voksne omkring sig.

Mission Afrika i Jos
City Ministries driver otte gadebørnscentre forskellige steder i Nigeria, men Mission Afrikas engagement koncentrerer sig primært om de tre centre, som er beliggende i Jos:

  • Gidan Bege er modtagelsescenter for de børn, som kommer i kontakt med City Ministries. Nogle kommer på centret hver dag og får et måltid mad, mens andre kommer videre herfra til andre institutioner
  • Gyero er et børnehjem for den yngste gruppe børn. Børnene bor på hjemmet og går i den tilknyttede skole, Cornerstone Academy
  • Transition House er for drenge i alderen 12-18 år, som bor på centret, mens de går i skole og klædes på til at klare sig selv

Anne Karin og Peter Michael Lauritzen, der begge er læreruddannede, er udsendt for Mission Afrika til gadebørnsarbejdet. Parret har to børn, Johanna og Jonathan, der bor sammen med deres forældre i Jos.

Læs mere i projektfolderen

Fakta