fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Kamuzinda Farm - Uganda

En fremtidig kaffedemonstrationsfarm, der ønsker at række både Guds ord og landbrugsrådgivning ud til Ugandas lokalbefolkning.

Ud af at en rød støvet grusvej i en lille landsby i det sydlige Uganda ligger Kamuzinda Farm. Farmen danner base for Mission Afrikas nye partnerskab og projekt. Til dagligt ledes farmen af Pontiano Nyombi. En lille afrikansk mand med et meget stort hjerte for andre. Farmens primære indtægt kommer fra kaffeplanter, og målet er i fællesskab af gøre farmen selvforsynende.

Farmen skal i fremtiden fungere som demonstrationsfarm, så utallige familier kan få gavn af viden og effektive metoder til at dyrke landbrug. Dette vil med tiden give familierne et økonomisk overskud, så de kan betale for børnene skolegang, og dermed medvirke til at sikre deres fremtid – Ugandas fremtid.

Farmen er hjem for bestyreren Pontiano Nyombi, hans kone Rebecca og deres 5 skønne børn. I løbet af de sidste 10 år, har mange danske volontører tilbragt tid farmen. Vi håber, at vi snart igen får mulighed for at byde nye volontører velkommen på Kamuzinda Farm.

Kamuzinda Victory Church
Det nye partnerskab i Uganda handler om langt mere end landbrug og vil i fremtiden være samlingspunkt for flere forskellige projekter i lokalsamfundet.

I den sammenhæng kan nævnes en stærk tilknytning til den lokale kirke Kamuzinda Victory Church. Som Pontiano selv udtrykker det, så er det vigtigste for ham at sprede Guds ord og Jesu´ næstekærlighed. Den kristne tro er derfor en altomfavnende del af alle projekter i Uganda, og der er et tæt samarbejde mellem Kamuzinda Farm og Kamuzinda Victory Church. Arbejdet gennem kirken giver mulighed for at dele mad, medicin, tøj osv. ud til de fattigste i lokalområdet og række en hånd ud til dem der intet har.

Tryghed og selvtillid til undertrykte kvinder
Ligestilling er et fjernt begreb i Uganda, og mange kvinder lever i undertrykkelse og kæmper mod vold og misbrug, selv fra de mænd, der burde stå ved deres side. Kvinder lever i frygt og skam, og bliver overladt til sig selv.

Vi har et brændende ønske om, at kvinder i Uganda skal genvinde deres selvtillid og tryghed, så de kan føle sig set og hørt på lige fod med mænd. I den nærmeste fremtid håber vi, at vi med base i Kamuzinda Farm kan opstarte et værested for disse kvinder, hvorfra de kan udvikle sig til at blive selvstændige kvinder, der sprudler af selvtillid, tro og håb for en lysere fremtid.

Der er mange måder at støtte projektet på; økonomisk bidrag, frivilligt arbejde og ikke mindst forbøn. Vi er dybt taknemmelige for alle der ønsker at bidrage til projektet!

Støt Projekt 3046: Kamuzinda Farm – Uganda nu

Har du spørgsmål til det nye partnerskab og projekterne i Uganda, eller ønsker du mere information om muligheden for et volontørophold i Uganda, så kontakt Mission Afrika via nedenstående kontaktoplysninger.