Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN)

Partner: LCCN – Kristi Lutherske Kirke i Nigeria / Lutheran Church of Christ in Nigeria

Støt Projekt: 3026: Kristi Lutherske Kirke i Nigeria nu

Mission Afrika blev stiftet i 1911 under navnet Dansk Forenet Sudan Mission; en selvstændig gren af den internationale organisation Sudan United Mission.  I 2008 ændrede organisationen navn til det nuværende.

LCCN, Kristi Lutherske Kirke i Nigeria, er Mission Afrikas første partner og har derfor en helt særlig plads i missionsorganisationens historie og hjerte.

Historien begyndte, da den danske lægemissionær Niels Høegh Brønnum sammen med hustruen Margaret Brønnum og sygeplejersken Dagmar Rose i 1913 blev udsendt fra Dansk Forenet Sudan Mission for at udøve missionsarbejde i Nigeria.

Brønnum opfattede lægemission som en integreret del af missionsarbejdet og lægemissionæren som læge og forkynder under ét. Denne forståelse af mission lever fortsat i Mission Afrika under betegnelsen “holistisk missionssyn”.

En kirke blev født
Brønnums missionsindsats i Nigeria bar frugt.

Den første dåb fandt sted i 1917, den første menighed af 15 mennesker kunne dannes i 1921, det første fællesmøde af repræsentanter fra forskellige menigheder afholdtes i 1927, og den første ordination af nigerianske præster fandt sted i 1948.

I 1954 kunne en selvstændig luthersk kirke (LCCN) endelig etableres; en kirke, hvor prædiken af evangeliet i tråd med Brønnums missions-vision gik hånd i hånd med socialt og diakonalt arbejde.

I dag er LCCN den største kristne kirke i Adamawa State, Nigeria, med flere end to millioner medlemmer. Kirken har også udvidet sit engagement ud over Adamawa-statens grænser og har således missionsområder i Kontagora og Niger i den nordlige og centrale del af Nigeria.

Udpluk af Mission Afrika og LCCN’s samarbejdsprojekter i 2016

 • Evangelisation: Evangelisterne i LCCN går forrest, når der skal plantes nye menigheder, og når det kristne budskab skal spredes i Nigeria.
  • Budget 2016: 325.000 kroner
 • Stipendier: En god uddannelse sikrer, at man bedre kan hjælpe sin kirke og sit samfund. Takket være Mission Afrikas stipendier kan man i dag møde advokater, læger, ingeniører og teologer, som er i gang med at gøre en forskel der, hvor de er.
  • Budget 2016: 200.000 kroner
 • REMI: Skolen for børn med og uden handicap.
  • Budget 2016: 40.000 kroner
 • Sabon Gari: Nigerianerne kæmper stadig med helt at få udryddet spedalskhed. På hjemmet Sabon Gari får spedalske nigerianere et sted at bo samt hjælp og pleje.
  • Budget 2016: 20.000 kroner
 • Felix Samari: Felix Samari er informationsmedarbejder i LCCN. Han skriver blandt andet artikler for Mission Afrika.
  • Budget 2016: 32.000 kroner

Se hele årsregnskabet 2016

Fakta