fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Landbrugsudvikling i Cameroun og Mali

Kan geder hjælpe mod kvindeundertrykkelse og radikalisering? "Ja," siger vores partnere i Cameroun og Mali.

Landbrugsudvikling i Cameroun og Mali

I det nordlige Cameroun lever størstedelen af befolkningen i ekstrem fattigdom på grund af tørke og Boko Harams hærgen. Heldigvis er der et stort aktiv: Kvinderne holder geder. Et nyt samarbejdsprojekt mellem Mission Afrika og Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun (Brødrekirken) bruger gederne til at løfte landsbyerne ud af fattigdom og forbedre vilkårene for kvinder og unge mænd, som er særligt udsatte grupper i området. Det kan du bidrage til.

Fra undertrykkelse til selvstændighed
Som kvinde bliver man født til et barskt liv kendetegnet af manglende rettigheder, tidligt ægteskab og risikable børnefødsler. For at ændre kvindernes levevilkår er det vigtigt, at de er i stand til at skabe sig en selvstændig økonomi.
Brødrekirken vil uddanne 100 kvinder i gedeavl og give dem hver især et mikro-lån til opkøb af syv geder. Med traditionelle metoder giver familiernes geder ikke overskud, men med en uddannelse i gedeavl og mulighed for at øge besætningen vil kvinderne kunne sælge deres geder og tjene penge. For gedekød og -mælk i god kvalitet er efterspurgt.

Gødning mod radikalisering
80 % af befolkningen i projektområdet er kristne, men på grund af den ekstreme fattigdom og tårnhøje arbejdsløshed er der stor fare for, at især unge mænd engagerer sig i radikale, islamistiske grupper. Med det nye gedeavlsprojekt skaber Brødrekirken job til 20 unge mænd, der skal omdanne gedeekskrementer til gødning.
Udover at de unge mænd får et levebrød, vil brugen af den naturlige gødning få en positiv indflydelse på landbruget. I store dele af året kan camerounerne ikke dyrke noget på grund af tørke, men ved at bruge gødningen, vil dyrkningsperioden forlænges og kvaliteten af grøntsager stige. Der vil blive mere mad

Inspiration på tværs af Afrika
I 2008 rejste seks camerounske missionærfamilier til Mali for at forkynde evangeliet for en befolkning, hvis liv også er påvirket af islamistiske oprørsgrupper. Det har ført meget godt med sig – blandt andet dette gedeavlsprojekt, som har forbedret levevilkårene for kvinder, unge mænd og landsbyer generelt. De gode erfaringer fra Mali vil nu blive brugt i Cameroun.
I Mission Afrika er vi begejstrede over den udveksling, der er mellem de to lande, og hvordan den lokale kirke udvikler bæredygtige udviklingsprojekter. En lang række problematikker adresseres så som menneskerettigheder, mobilisering af kvinder, radikalisering, jobskabelse, fødevaresikkerhed, klima og miljø.

Du kan give mere end en ged!
Det nye gedeavlsprojekt i Cameroun er et pilotprojekt, der skal forløbe over 18 måneder.

I Mali, hvor inspirationen er hentet fra, løber gedeavlsprojektet fortsat til glæde for nogle af verdens allerfattigste mennesker. Ved at give en gave til projektet kan du helt konkret være med til at give nogle af verdens allerfattigste mennesker i Vestafrika muligheden for et bedre liv.

Vi er taknemmelige for alle beløb; store som små.

Støt Projekt 3035: Landbrugsudvikling i Mali og Cameroun nu

Fakta