fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

På to hjul i bushen

Både lægetasken og Bibelen er med, når evangelister fra Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun kører over stok og sten på cykler og motorcykler for at opsøge det overvejende muslimske nomadefolk fulanerne i det nordlige Cameroun.

Bibelen bruges til at fortælle om kristendommen, mens lægetasken i hånden på de hårdtarbejdende evangelister sørger for et bedre sundhedsniveau i området.

Traditionelt har fulanerne som kvægnomader vandret fra sted til sted, men flere grænser og mere privat ejendomsret forringer i dag befolkningsgruppens mulighed for at drive kvægflokke på tværs af de afrikanske lande. Samtidig kæmper fulanerne med integrationsproblemer i de omgivende samfund, fattigdom og et ekstremt dårligt uddannelsesniveau.

Ved at støtte projektet På to hjul i bushen kan Mission Afrika være med til at sikre, at fulanerne får en mere værdig dagligdag og et  møde med det kristne budskab. De indsamlede midler går blandt andet til antibiotikabehandling, løn til evangelisterne, motorcykler og benzin.

Læs mere om fulanistammen