fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Hvorfor vælge Mission Afrika?

Vi har sendt folk til Afrika i mere end 100 år, så hvis du rejser ud med os, vil du blive klædt godt på til alverdens udfordringer. Her kan du læse alt det, du har brug for at vide.

Hvorfor vælge Mission Afrika?

Inden afrejse

 • Du henvender dig via mail eller tlf til netværkskoordinator Jakob Stensig Henneberg; jsh@missionafrika.dk eller tlf 24 88 13 37 og tager en snak om, hvilket projekt der passer bedst til dig
 • Du udfylder ansøgningsskema
 • Du kommer til samtale på Mission Afrikas kontor: Lyseng Allé 15 A, 8270 Højbjerg
 • Du kommer i en uges “praktik” på Mission Afrikas kontor, hvor du lærer alt om den organisation, der sender dig ud, og den kirke eller organisation vi samarbejder med. Derudover vil vi lære dig en masse om det land, du skal besøge

Rejsen

 • Du bliver af kirken eller organisationen introduceret til bolig, arbejde, kultur og meget mere
 • Du arbejder, nyder varmen, får nye venner og spændende indsigter
 • Du tager efter aftale med kirken på weekendture eller ferier
 • Du kan altid ringe til DK, hvis du har spørgsmål til, hvordan du griber kulturelle forhold eller lignende an

Efter afrejse

 • Du evaluerer på Mission Afrikas kontor
 • Du får mulighed for at give dine nye erfaringer et dybere og længerevarende perspektiv i et fortsat virke for dine nye afrikanske venner

Hvad koster det?

Det koster mellem 30.000 og 40.000 at være volontør – det varierer lidt pga. forhold som prisen på flybilletten, antal volontører, hvor ofte I tager på ture, lokale prisændringer mv.

Prisen dækker alle omkostninger; flyrejse, vaccinationer, lommepenge, mad og bolig.


Hvorfor er det så dyrt?

Det er dyrt, fordi vi ikke ønsker at lægge den økonomiske byrde over på den kirke eller organisation, du besøger, som i forvejen har svært ved at få midlerne til at slå til. Du skal derfor selv betale for transport i landet, mad og bolig. Dertil kommer engangsomkostninger som flyrejsen. Du får således mere for pengene, hvis du rejser ud i længere tid.


Kan jeg få støtte til min rejse?

Mange volontører får støtte til deres rejse og opgaven fra lokale organisationer og fonde.

Flere og flere organisationer fortæller os, at de ikke ønsker at støtte volontørers personlige rejseudgifter, men gerne vil bidrage når volontøren søger midler til det det projekt, de skal arbejde med, samt til egen rejse.

Vi anbefaler derfor, at vi søger sammen og at vi lader 2/3 af det indsamlede beløb gå til det projekt, du skal arbejde med og 1/3 til din rejse. Dermed kan du bidrage økonomisk såvel som personligt til et af de projekter, du kommer til at arbejde med.

Vi ser sammen på de forskellige muligheder du har for at søge midler i dit lokalområde og sender et officielt brev fra Mission Afrika, der beskriver den opgave du skal arbejde med samt behovet for støtte. Dette brev ”anerkender” volontørrejsen og øger chancen for støtte hos mange foreninger.


Hvorfor vælge Mission Afrika?

Mission Afrika tilbyder en tæt relation med vores partnere i Afrika samt SAT-7. Det har stor betydning for kvaliteten af vores volontørarbejde.

Det betyder for eksempel, at:

 • Du får meningsfulde opgaver, der reelt gør en forskel
 • Vi er optaget af volontørers sikkerhed og har et virkelig godt lokalkendskab
 • Vi sender kun volontører afsted, når der er et godt match mellem volontøren og opgaven
 • Kirkerne efterspørger danske frivillige, som vil bidrage, tage del i deres liv og også være åbne for at lære af dem

Mission Afrika har desuden som del-formål for organisationens arbejde at være med til at udvikle frivillige, og vi investerer derfor en del ressourcer i dig som volontør både før, under og efter opholdet.

– Nå ja, og så det vigtigste!

Mission Afrika arbejder i nogle af verdens allerfattigste lande. Mission Afrikas har været i gang i mere end 100 år, og derfor har vi et tæt forhold til de kirker og organisationer, som vi arbejder sammen med. Den hjælp, vi yder, bliver værdsat højt, så du vil altså komme til at rejse ud for en organisation med et godt ry, som har fingrene langt nede i den afrikanske muld.