fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Så er EUROSHOP åbnet

Rejsen har været lang, men nu er genbrugsbutikken EUROSHOP åbnet i Malis hovedstad Bamako.

EUROSHOP sælger dansk børnetøj, som leveres af børnetøjsproducenten HRT TEXTILES fra Ikast. Tøjet er af høj kvalitet og produceret til danske brands, men kan på grund af småfejl ikke sælges i EU. Derfor får det nu et nyt liv i Mali, hvor det bidrager til at hjælpe nogle af verdens allerfattigste mennesker.

EUROSHOP

 

Tøjleverandør: HRT Textiles fra Ikast producerer børnetøj til en række danske firmaer. Nogle gange har leverandøren tøj i overskud, og det vil de fremover levere til Mission Afrika og logistikeren Dooni-Dooni.

Organisation: Mission Afrika giver tøjet til MFLM, Luthersk Brødremission i Mali, som er vores samarbejdspartner. MFLM står for tøjsalget, og Mission Afrika hjælper med råd og vejledning.

Logistikerne: Dooni-Dooni har en række projekter i Mali og har erfaring med shipping. Sammen med en stor flok frivillige har Mission Afrika og Dooni-Dooni pakket en container med 14.000 stykker børnetøj, som blev sendt til Mali i slutningen af marts 2017.

Sælgerne: Butikken Euroshop ligger i Bamako i Mali. Sælgerne er tilknyttet MFLM, og overskuddet går til MFLM og Dooni-Doonis arbejde blandt Malis fattigste mennesker.

Vinderne: Alle vinder i projekt Euroshop. Men de største vindere er Malis fattigste mennesker. Der er stor efterspørgsel på tøj af dansk kvalitet i Mali, og med overskuddet kan MFLM sende børn i skole, hjælpe familier ud af slummen og fortælle flere om Gud.

Rejsen til Bamako har været lang: først med lastbil, så med fragtskib, så lang ventetid på toldmyndigheder og endnu en tur med lastbil fra havnen i Dakar i Senegal til Bamako. Men nu er salget endelig i gang.

Butikken åbnede lige op til fejringen af afslutningen på Ramadanen i juni måned. Tidspunktet var nøje udvalgt, da mange i det overvejende muslimske land køber nyt tøj til denne festlighed. Generelt fortæller sælgerne da også om et rigtig godt begynder-salg og stor interesse for det nye tøj.  

Det at drive en butik på denne måde er et nyt område for både Mission Afrika og og vores samarbejdspartner i landet, Luthersk Brødremission (MFLM), og vi har glædet os længe til at kunne åbne butikken og for alvor komme i gang.

Nu er butikken åbnet – og vi glæder os over, at det går rigtig godt!

På billederne nedenfor kan du få et glimt af, hvordan en genbrugsbutik i Mali ser ud. For nogle vil inventaret muligvis se bekendt ud. Det skyldes, at det stammer fra Mission Afrikas genbrugsbutik på Silkeborgvej i Aarhus, som er i gang med en større renovering. Hylder, disk og bøjler er derfor sendt med tøjcontaineren  til Mali.

Medarbejdere fra MFLM i gang med at indrette butikken. Den ligger godt placeret i det centrale Bamako i samme område som MFLM’s kontor. Bagerst er der plads til lager for de mere end 13.000 stykker tøj, som var med den første container.

God økonomistyring er afgørende for at opfylde målet om, at butikken skal skabe et godt overskud til arbejdet i Mali. Her ses (fra v.) Elizabeth Kodio, leder af udviklingsafdelingen i MFLM og daglig ansvarlig for butikken, Ezai Zra, økonomichef fra kirken i Cameroun, som også støtter MFLM, og Ouara Konaré, regnskabsansvarlig i MFLM i gang med regnskaberne.


 

Støt Projekt 3015: Luthersk Brødremission i Mali nu