Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Sæbeproduktion giver samvær og overskud

Med nogle ganske få ingredienser, som kan købes på markederne i Bamako, Mali, kan velduftende og farverig flydende sæbe produceres og hældes på flaske til videresalg. Det kan være nøglen til overskud for fattige familier.

Mission Afrika har i samarbejde med den Lutherske Brødrekirke i Cameroun udsendt seks missionærfamilier fra Cameroun til Mali. De arbejder hårdt i deres respektive områder for at fremme det kristne budskab og hjælpe mennesker til et bedre liv, blandt andet gennem øgede muligheder for selvforsørgelse. Et succesrigt projekt er undervisning i kompostering og mere effektiv husdyrhold – men et nyt og mere enkelt projekt er hjælp til opstart af sæbeproduktion.

Det kræver ikke meget

Nogle få ingredienser blandes, hældes på flaske og sælges til omgangskredsen og på det lokale marked. 10 liter flydende sæbe giver et overskud på det, der svarer til 50 kr.

Fordelene er mange. Efter ebolakrisen, som også strejfede Mali, er der kommet mere fokus på håndhygiejne, og med den flydende sæbe bevares fokus på vigtigheden af at vaske hænder. Sæbeproduktionen skaber også fællesskab om en god og konstruktiv aktivitet. Og ikke mindst, så giver det de kvindelige missionærer en god anledning til at skabe relationer til lokale kvinder. Her kan de italesætte kristentroen og besvare spørgsmål om både praktiske og åndelige sider af livet.

Aktiv projektgruppe

Mali-projektgruppen, som er en gruppe mennesker her i Danmark, som har særligt fokus på at promovere og samle ind til arbejdet i Mali, har blandt andet fået hjerte for det enkle og effektive sæbeproduktionsprojekt, som de gennem nogle måneder har samlet ind til. De første 9.000 kr. er sendt afsted, og Maligruppen kæmper videre for at skaffe midler til at projektet kan fortsætte. Pengene går til indkøb af baljer, flasker og ingredienser, så kvinderne i landsbyerne kan komme igang med produktionen.

Mali-projektgruppen har været meget aktiv og har søgt og fået et legat på 20.000 kr. fra GADS Fond til kirkebyggeri i Mali. Her til venstre ses den type kirke, som missionærerne og menighederne i Mali er i gang med at bygge flere steder.

Desuden er gruppen med til at tilrettelægge Mission Afrika Dagen i Troldhede d. 24. september 2017, hvor partnerkoordinator Maria Haahr bl.a. vil fortælle mere om arbejdet i Mail.

Støtte Maligruppens arbejde ved at anføre projektnummer 2135 på indbetalinger.

Mediegrafiker hos Mission Afrika.

ofm@missionafrika.dk