fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

SAT-7: Børn lærer voksne om tolerance

I SAT-7-programmet, Keys to My Kid, inviteres børn i studiet for at dele deres livssyn. Børn har ikke samme fordomme som voksne, siger psykolog.

SAT-7: Børn lærer voksne om tolerance

Fordomme spredes i stor stil på sociale medier og i mediebilledet generelt. Det prøver SAT-7 ARABIC at ændre på i programmet, Keys to My Kid. Her inviteres børn i studiet for at dele deres perspektiv på livet. Børn er nemlig mere tolerante, fordi de endnu ikke har tillært sig de samme fordomme som voksne, fortæller en psykolog i programmet.

Accept og ligeværd
Én af programmets seneste gæster var 5-årige Lucinda. Da hun blev spurgt om, hvordan hun forholdt sig til mennesker, der var anderledes end hende selv, svarede hun:

”Det er sådan, Gud har skabt dem. Det er bare sådan, de er. Hvis de er syge eller fattige, kan vi bede Gud om at helbrede dem og sørge for dem.”

Samtalen gik videre til at handle om forskelle baseret på religion, udseende eller etnicitet. Igen svarede Lucinda, at alle mennesker er lige, og at man bør behandle hinanden på samme måde og som ligeværdige.

’Børn er mere tolerante’
Med i programmet var også psykologiprofessor, Maher El Dabaa, fra det Amerikanske Universitet i Cairo. Han forklarede, at fordomme er tillærte:

– Det fantastiske ved børn er, at de ikke dømmer hinanden på baggrund af udseende eller status. De leger bare sammen. Men denne uskyldige accept af den anden falder i takt med, at de i opvæksten tillærer sig fordommene fra deres forældre, sagde han.

Forældre lærer af deres børn
Folkene bag programmet håber, at børnenes forældre ser med, så de kan lære om accept og sameksistens af deres egne børn. På den måde håber man at sprede positive værdier i hele Mellemøsten og Nordafrika.

I programmet deler børnene deres egne meninger og oplevelser, og ifølge studievært Asnat Awad har de voksne god grund til at se med:

– Det fleste svar fra børnene er overraskende for os, og vi lærer meget af dem, fortæller hun.

Gennemgående temaer
Tolerance og sameksistens tages jævnligt op på SAT-7 ARABIC, som Mission Afrika støtter. Her udtalte formanden for Rådet for Dialog og Økumeniske Relationer i den Evangeliske kirke, Refaar Fikty, blandt andet, at mangel på tolerance ofte er starten på konflikt og krig, både i Europa og i Mellemøsten.

Han understregede herefter vigtigheden af aktivt at påvirke mediernes dagsorden og være fortalere for sameksistens og accept af forskelligheder.

Støt Projekt 0004: SAT-7 nu

Af Michala Linn