fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

SAT-7 gør en forskel et skridt ad gangen

SAT 7’s undervisningskanal fremmer sundhed og hygiejne i Mellemøsten og Nordafrika og modvirker diskriminerende holdninger i regionen.

SAT-7 gør en forskel et skridt ad gangen

SAT-7 ACADEMY betjener Mellemøsten og Nordafrika (MENA) med programmer, der hjælper med at løse regionens mest udbredte problemer. Kanalens udsendelser dækker tre hovedområder: uddannelse, social udvikling og sundhed.

“Det er problemer, der har længe plaget samfundet,” forklarer Juliana Sfeir, der leder SAT-7 ACADEMY. “Kanalen laver ikke blot programmer for flygtninge. Den nuværende flygtningekrise har kun forstørret eksisterende problemer, der nu ikke længere kan ignoreres.”

Mission Afrika støtter SAT 7 med lønkroner til George Makeen, der leder stationens tre arabiske kanaler, inklusive SAT 7 ACADEMY.

Læs mere om George Makeen her.

Fremmer sundhedsvaner
Kanalen hjælper seerne til at tage sig af problemerne, inden de eskalerer, og underviser i tandbørstning og andre gode hygiejnevaner.

”Et barn havde en infektion i ørerne. Faderen ville ikke tage barnet til lægen, før problemet blev ret alvorligt og truede barnets hørelse,” fortæller Joanne Farchakh Bajjali, der leder et flygtningecenter i Libanon.

“Det er ikke ualmindeligt her at se sundhedsproblemer ignoreret ud over det punkt, hvor de kan behandles, fortæller hun”

Når befolkningen finder ud af at de kan løse små problemer, så snart de opstår, får de tillid til deres evne til at tackle større problemer.

“Det er vigtigt at guide folk til at være proaktive, ikke kun i at håndtere problemer, men i at udvikle gode vaner, der forhindrer problemer i at opstå,” tilføjer Bajjali.

Læs mere om SAT-7 her.

Flytter holdninger
En mand i en flygtningelejr i Libanon fortalte SAT-7’s medarbejdere, at han har tre sønner og en 14-årig datter. Han sender sine sønner til skole, men har ikke råd til at uddanne sin datter.

“Sandheden er, at han ikke investerer i sin datters uddannelse: for det første, fordi hun er en pige, og for det andet, fordi hun om et år eller to vil blive gift,” forklarer Roy Saab, der udvikler undervisningsmaterialer for SAT-7 ACADEMY.

“Pigers uddannelse er ikke en prioritet for mange mellemøstlige familier. Det er helt sikkert den største bekymring for mange forældre i flygtningemiljøet, at få deres døtre gift, så de ikke udsættes for voldtægt, og så faderen ikke længere er økonomisk ansvarlig for dem.”

Læs mere om at rykke holdninger her.

Gør en forskel bid for bid
For at imødegå disse holdninger behandler SAT-7 ACADEMY spørgsmål som pigers uddannelse, tidligt ægteskab og kvinders rettigheder og ligestilling.

”Vi gør en forskel, bid for bid,” er SAT 7’s kanalchef Rita El Mounayer kendt for at sige. ”SAT-7 ACADEMY sigter på at opmuntre til tolerance, undervise kritisk tænkning, inspirerende livslang læring og at fremme kreativiteten,” supplerer Terence Ascott, der er SAT-7’s grundlægger og direktør.

Støt SAT-7 nu