En umulig drøm blev til virkelighed, da SAT-7 i 2007 begyndte at sende kristent børne-tv 24/7.

Hvem ville have troet, at det ville være muligt at lave en tv-kanal med 24 timers kristne udsendelser for børn og unge på arabisk? Det var en ret umulig drøm som Rita El-Mounayer, der nu er direktør for hele SAT-7, var med til at stå i spidsen for sammen med satellit-tv kanalens grundlægger Terence Ascott.

I december 2007 lykkedes det at lancere børnetv-kanalen SAT-7 KIDS. De udsendelser, som før var bragt på den almindelige arabiske kanal SAT-7 ARABIC, blev nu flyttet over på sin egen kanal. Der blev arbejdet benhårdt for at udvikle og producere egnede udsendelser. Nogle vestligt producerede bibelske tegnefilm blev oversat og indtalt på arabisk, men ellers har SAT-7 altid satset på at have arabiske/persiske ansigter på skærmen.

De dygtige værter blev snart kendt blandt de millioner af børn og familier, der fulgte kanalen.

Naji, der lavede fysik-forsøg og fortalte om Guds forunderlige verden. Essam, der spillede ”Mr. Know”, der besvarede børnenes spørgsmål om alt mellem himmel og jord. Marianne, der sang og spillede så smukt og opmuntrede børnene til at synge lovsang og bede til Jesus. Rita, der læste godnathistorier fra børnebibelen.

Det varede ikke længe før SAT-7 KIDS begyndte at høste ros og vinde priser for deres flotte programmer. Men kanalens ledere og ansatte hvilede ikke på laurbærrene. De skubbede altid grænserne for, hvor tæt på man kunne komme på deres seeres reelle behov.

I 2013 besøgte tv-hold syriske flygtningebørn i Libanon. Her mærkede de det akutte behov for nødhjælp og for skolegang. En generation var ved at gå tabt i Mellemøstens flygtningelejre og det vil SAT-7 KIDS gøre noget ved. I 2015 blev programmet ”My School” med farverige og spændende undervisning i engelsk, arabisk og matematik lanceret. Både børn og voksne sad klistrede til skærmene, og forsøgte at følge med. Flittigt blev der øvet sætninger og lavet regnestykker med blyant og notesblok.

KIDS tør hvor andre tier
Det seneste prisvindende skud på stammen hos SAT-7 KIDS er programmet ”City of Stars”, der inddrager børn og unge med handikap. I den arabiske verden ignoreres handikappede og mennesker med forskellige diagnoser stort set. Men SAT-7 tør godt adressere både fysiske og psykiske udfordringer – i den tro, at Gud elsker os alle, uanset vores fejl og mangler.

”I denne tid reflekterer vi over kanalens banebrydende initiativer gennem årene, og det inspirerer os til at fortsætte med at tage pionerende skridt i fremtiden,” siger Rita El-Mounayer. ”Vi fortsætter, og stoler på at vores himmelske Far fortsat vil lede os og sørge for os. Vi takker også jer, der støtter os og gør det muligt at fortsætte med at præge og løfte den næste generation.”

Håb for i morgen
I dag er det Ritas søster Andrea El-Mounayer, der leder SAT-7 KIDS. Hun fortæller, at jubilæumstemaet for kanalen er ”I morgen er din”. Det opmuntrende materiale er udarbejdet, så sangene og budskaberne kan komme ud både på tv og i de sociale medier.

”Vi sætter fokus på SAT-7 KIDS’ kernetemaer som lighed mellem kønnene, håb, udholdenhed og bøn,” fortæller Andrea El-Mounayer. ”Mens vi går ind i vores 16 år som selvstændig tv-kanal ønsker vi at støtte dagens børn, så de tager ejerskab for morgendagen, uanset hvor svære livsomstændigheder, de befinder sig i.”

Info-grafik over SAT-7 KIDS første 10 år