Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

SAT-7-konference viser kristnes trofasthed i Mellemøsten og Nordafrika

Over 200 deltagere fra 26 lande bliver lige nu opdateret om satellitstationens arbejde med at bringe håb og styrke til seere over hele Mellemøsten og Nordafrika. Mission Afrika er med.

SAT-7-konference viser kristnes trofasthed i Mellemøsten og Nordafrika

Trofaste vidner i en foranderlig verden. Det er temaet for en konference, som den kristne satellit-tv-station holder i Tyrkiet lige nu.
Her kortlægger man for de over 200 deltagere fra hele verden, hvordan kristne i Mellemøsten og Nordafrika har stået fast i op- og nedgangstider med et trofast vidnesbyrd om, hvad Jesus kan tilbyde alle mennesker.

Giver håb til alle, der søger mening
Midt i de nuværende udfordringer vil satellit-tv hjælpe dem med at forblive trofaste, lyder det fra SAT-7.
“Med 60 millioner mennesker, der nu direkte påvirkes af konflikter, er regionen i en tilstand af ustabilitet,” siger SAT-7 grundlægger og administrerende direktør, Dr. Terence Ascott, i en pressemeddelelse.
“SAT-7 sigter mod at opmuntre de kristne i Mellemøsten og Nordafrika i deres trofaste vidnesbyrd om Kristus og give håb til dem, der er desillusionerede ved drabene, og som søger en Gud, som giver mening for dem.”
SAT-7’s personale, producenter og tv-værter giver på konferencen detaljerede rapporter fra hver af SAT-7’s fem kanaler, rapporter, der viser, hvordan SAT-7 opmuntrer troende i regionen på trods af uro, krig og vanskelige levevilkår.
Mission Afrika støtter SAT-7 på 20. år og er dermed en af satellit-tv-kanalens første partnere. I øjeblikket har Mission Afrika udsendt missionærparret Mette Swartz og Claus Andersen og volontør Joel Zakarias Dam til Cypern som medarbejdere for Mission Afrika ved satellit-tv-stationen.

”Kristne er ikke bare mus, der gemmer sig”
Generalsekretær Peter Fischer-Nielsen og partnerkoordinator Clement Dachet deltager på konferencen i Tyrkiet. Og det er spændende at være med, fortæller Peter Fischer-Nielsen:
– Der er 210 deltagere fra i alt 26 forskellige lande. Det er bemærkelsesværdigt, at der i år er en større asiatisk gruppe, fortæller han.
Hovedtaler på konferencen er forfatter og Mellemøstekspert med både teologisk og sociologisk baggrund. Navnet er kendt af redaktionen, men kan ikke offentliggøres af hensyn til konferencens sikkerhedsforanstaltninger.
Peter Fischer-Nielsen fortæller om talerens indledende foredrag:
– Han startede med at tage to ofte gentagede misforståelser op: At situationen i Mellemøsten er fastlåst. Og at kristne altid er ofre. Det passer ikke, sagde han. Siden 1. verdenskrig har forholdet mellem kristne og muslimer forandret sig hele tiden. Og der er masser af muligheder og handlekraft hos de kristne i regionen. ”Vi er ikke bare mus, der må gemme os, når elefanterne slås!” sagde han. Herefter kommer han ind på hvordan kristne kan respondere på de forandringer, der sker i regionen lige nu.

Ny teknologi skal møde modtagernes behov
Også satellit-tv er under forandring. Derfor vil SAT-7 omstille sig til ny teknologi i løbet af de næste fem år:
“Da SAT-7 startede for 20 år siden, var det den rigtige strategi, med den rigtige teknologi på det rigtige tidspunkt. Men tiderne ændrer sig – den måde, hvorpå mange mennesker bruger video i dag, ændrer sig. Derfor har SAT-7 analyseret de store faktorer, der påvirker vores seere og udarbejdet en femårig strategi for at sikre, at tjenesten fortsat møder modtagernes behov, siger leder af SAT-7’s operationer, Andrew Hart, i pressemeddelelsen fra SAT-7.
SAT-7 vil blandt andet lancere high-definition-udsendelser, forberede en fremtidig video-on-demand, og investere og udvikle SAT-7’s hold af engagerede kristne mediefolk.
SAT-7 blev lanceret i 1996 med internationalt hovedkvarter på Cypern. Netværket sender kristent og pædagogisk satellit-tv til et publikum på mindst 21 millioner mennesker i Mellemøsten og Nordafrika, udsendelser, der forholder sig til de mest presserende og udviklingsproblemer i regionen. SAT-7 sender på arabisk, persisk og tyrkisk på fem kanaler.