Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

SAT-7 peger på løsninger og kristne værdier

Den kristne satellit-tv-station må udrede misforståelser om kristendommen og samtidig adressere helt konkrete udfordringer i Mellemøsten og Nordafrika, lyder det på SAT-7-konference. Mission Afrika er med.

SAT-7 peger på løsninger og kristne værdier

Formidle den kristne tro klart og tydeligt og hjælpe mennesker til at tackle helt konkrete udfordringer.
Det synes at være en vigtig opgave for den kristne satellitstation SAT-7. Det er en udbredt misforståelse i Mellemøsten og Nordafrika, at kristendom er lig med vestligt moralsk forfald. Og der er helt specifikt problemer med stofmisbrug, hærværk og seksuelle overgreb i regionen.
Det kom frem på SAT-7’s netværkskonference i Tyrkiet, hvor over 200 deltagere fra 26 lande fortsat bliver orienteret om, hvordan tv-stationens fem kanaler på arabisk, tyrkisk og farsi prøver at imødekomme behovene hos de omkring 21 millioner seere.

Intet er en selvfølge, alt skal forklares
Der bliver færre og færre kristne i regionen, og det skyldes blandt andet et kraftigt pres fra radikaliserede og voldelige former for islam i de senere år. Kristne associeres af mange med negativ vestlig indflydelse og moralsk forfald, mener leder af de arabiske kanaler George Makeen, som Mission Afrika støtter. Han sagde, at der var behov for en teologisk og bibelsk respons på situationen, hvilket SAT-7 kan bidrage med, fortæller generalsekretær Peter Fischer-Nielsen, der deltager på konferencen.
Der er hårdt brug for at rette op på misforståelser om kristne og forklare, hvad kristendom i virkeligheden går ud på. ”Intet er en selvfølge; alt skal forklares,” sagde Makeen, som Mission Afrika støtter.
– Vi må fortælle ikke-kristne sandheden om, hvad kristendommen går ud på, og hvordan kristne praktiserer deres tro. Undervise i, hvad kristen identitet er og ikke er: Vi er ikke bare ofre, vi er kristne, der må insistere på at være aktive borgere i de samfund, som vi er en del af. Der er behov for at præsentere kristendommen på en ikke indforstået måde, så både ikke-troende og nye i troen kan forstå det, der bliver sagt. Det er også vigtigt at fremvise den lange og rige kristne tradition i regionen, refererer Peter Fischer-Nielsen.

Giv børnene kærlighed, så får du kærlighed tilbage
Konferencen sætter også fokus på børns udfordringer i regionen: barnebrude, seksuelle overgreb, diskrimination af handicappede, samt mangel på skole til flygtningebørn. SAT-7 KIDS, som Mission Afrika støtter, den nyoprettede SAT-7 ACADEMY og programmer på de tyrkiske og farsi-sprogede kanaler taler ind i disse udfordringer. ”Vi får det tilbage, som vi giver børnene. Giver vi dem had og vold, får vi had og vold igen. Giver vi dem kærlighed, får vi kærlighed at se,” sagde leder af SAT-7 KIDS Andrea Almounayer.
– Derfor vil SAT-7 KIDS både hjælpe børn til at leve op til deres fulde potentiale og hjælpe forældre til at opdrage deres børn. Alt sammen i den ånd af kærlighed som præger evangeliets fulde budskab, siger Peter Fischer-Nielsen.

Peger på løsninger og kristne værdier
SAT-7 tager i det hele taget fat på de aktuelle problemer, som mennesker kæmper med i regionen.
– I Tyrkiet er den kristne befolkning meget lille, og man har blandt andet oplevet hadforbrydelser og hærværk mod kirker de senere år. SAT 7-Türk laver nyheder ud fra en kristen vinkel og forklarer de kristne værdier, fortæller Peter Fischer-Nielsen og fortsætter:
– I Iran er antallet af stofmisbrugere fordoblet i løbet af de seneste seks år, og ifølge FN har Iran et af verdens største problemer med stofmisbrug. SAT-7 Pars har lavet udsendelser omkring problematikken for at sætte fokus på udfordringen og pege på løsninger.
Formidle den kristne tro og tackle udfordringer: SAT-7 spiller en vigtig rolle for millioner af mennesker i hele Mellemøsten og Nordafrika. Konferencen i Tyrkiet var mættet af vidnesbyrd om, hvordan SAT-7 lykkes med missionen og gør en gigantisk forskel for millioner af mennesker i regionen.