SAT-7 TÜRK er helt tæt på de tragiske begivenheder.

Medarbejderne i SAT-7’s tv-studie i Istanbul, Tyrkiet, følger chokeret og sorgfulde med i jordskælvstragedien i den sydlige del af landet og i Syrien. Flere af dem har familie i området. De beder om hjælp og forbøn, samtidig med, at de via deres tv-programmer rækker ud med trøst og forbøn for dem, der står midt i mudderet og murbrokkerne.

SAT-7 TÜRK skriver i en udtalelse: “Vi er chokerede og meget triste. I øjeblikket venter folk i mange provinser på hjælp under murbrokkerne. Vejret er koldt og ressourcerne er begrænsede… Bed med os om redning af dem, der er under murbrokkerne så hurtigt som muligt og for den nødvendige behandling for dem, der er såret … Må Herren trøste dem, der mistede deres kære.«

“Mange af vores medarbejdere har familier, hjem, kirker, familie og venner, der bor i det sydøstlige Türkiye,” siger Annamaria Cedolin, vicedirektør for SAT-7 TÜRK. “Mange har set billeder af deres familiehjem kollapse; katedraler og kirker er faldet.”

Mange kirker er blevet ødelagt af jordskælvene. Her er det en katolsk kirke i Iskenderen.

Jordskælvene ramte mandag 6. febraur kl. 01.17 nær grænsebyen Gazientep og igen kl. 10.24 knap 130 km mod nord og forårsagede ødelæggelse og tab af menneskeliv over et stort område i det sydøstlige Türkiye og nordvestlige Syrien.

Mens redningshold arbejdede på at redde overlevende fra sammenstyrtede bygninger, ventede SAT-7’s medarbejdere, ligesom borgere over hele Türkiye, spændt på nyheder om familiemedlemmer.

Forbøn og trøstende ord

I dagens første live-udsendelse på kanalen opfordrede Şemsa Deniz Bakır, vært på programmet ”Homemade”, alle seere, der havde brug for åndelig støtte, til at ringe ind. Kanalens nyhedsprogrammer har fortsat en omfattende dækning af redningsaktionen og nyheder fra katastrofeområdet. Seere fra hele Mellemøsten skriver og ringer med omsorg, trøst og forbøn for ofrene.

SAT-7’s arabiske kanal dækker også katastrofen. SAT-7’s Libanon-studie forbereder også reportager om situationen. Da der er mange syriske flygtgninge i landet vil vinklen være jordskælvets indvirkning på syriske flygtninge.

Rita El-Mounayer, SAT-7’s direktør, siger: “Vi er alle så knuste over situationen i Tyrkiet og Syrien. Folk lider direkte på grund af jordskælvet, men frygt, kulde og forvirring spiller også en stor rolle i denne tragedie. Vores hjerter, tanker og bønner er med folket der. Vi græder og sørger med dem og løfter dem op med vores bønner. Må Gud have barmhjertighed.”