fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

SAT-7 rystet af eksplosion

I går eksploderede en lagerhal med ammoniumnitrat på havnen i Libanons hovedstad Beirut, som berørte store dele af byen - også SAT-7. Rystelserne kunne mærkes helt til Cypern.

En voldsom eksplosion i den libanesiske hovedstad Beirut tidligt tirsdag aften, 4. august, har efterladt mange døde, tusinder sårede og forårsaget omfattende skader ifølge de første meldinger.
Maroun Bou Rached“Alle er i chok og rystet over det, der er sket. Vores personale er alle påvirkede, og SAT-7’s studier blev også rystet og fået mindre skader,” fortæller SAT-7’s administrerende direktør i Libanon, Maroun Bou Rached (billedet). Studiet ligger lidt væk fra havnen oppe i højderne, men har alligevel mærket konsekvenserne af trykbølgen.

I aften onsdag, 5 August 2020, går holdet fra Libanon live kl. 19.00, med en særudsendelse på den arabiske SAT-7-kanal med titlen: “Libanon – smerten og håbet”. Programmet vil dække begivenheden og bede med seerne. Kirkeledere og gæstetalere opfordres til at dele indsigter og bede for landets folk og fremtid. De beder også bønner for politikerne, det skal tage beslutninger i det økonomiske kaos, der er i landet, så Libanon kan fortsætte som et knudepunkt for sameksistens og frihed i Mellemøsten.

Eksplosionen var så høj, at det blev hørt over havet i SAT-7  International Office,  i  Nicosia,  Cypern.

“Vi vidste ikke, hvad der foregik,” fortæller SAT-7 CEO, Rita El-Mounayer, som var på kontoret på Cypern på tidspunktet for eksplosionen. “Vi er meget taknemmelige for at vide, at alle vores medarbejdere i Libanon er sikre, men vores hjerter går ud til alle i landet, der har oplevet sådanne mørke dage før. Bed venligst for ro og fred. ”

Libanon har kæmpet med økonomisk sammenbrud, siden den lokale valuta styrtdykkede, og familier over hele landet lever allerede under frygtelige omstændigheder, og de nuværende kampe mellem Israel og Hezbollah har øget spændingerne i landet.

Henrik Engelbrekt Refshauge
Generalsekretær

”I Mission Afrika kan jeg være katalysator for at mennesker kan tage imod Kristus i den kontekst og kultur, der er deres.”