Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

SAT-7 styrker medarbejdernes kompetencer

Nye ledelsesstrukturer i SAT-7 har skabt et behov for et bedre overblik over organisationens processer og opgaver. Mission Afrika giver 10.000 euro til SAT-7 til at udvikle medarbejdernes forståelse af, hvad der foregår på kryds og tværs i den store medievirksomhed.

18 ansatte er blevet udvalgt til at deltage ved tre to-dages moduler i juni, august, og december. Her skal de ansatte lære om ledelse, SAT-7’s visioner og målsætninger og opbygge forståelse for de udfordringer, som de forskellige studier har på kryds og tværs af landegrænser og kulturforskelle. Kurset er netop gået i gang.

Målet er, at medarbejdergruppen skal komme ud på den anden side med en mere fokuseret forståelse af, hvad SAT-7’s projekt er. Men samtidig også lære om dialog og konflikthåndtering.

Behovet for kurset kommer i hælene af, at SAT-7 i 2016 lavede en række omrokeringer i organisationen, så flere ledelsesopgaver rykker længere ned i systemet. Det betyder, at nogle medarbejdere vil få større ansvar for personaleledelse, og derfor søgte SAT-7 om midler til at opkvalificere 18 udvalgte medarbejdere.

”Medarbejdere, der har forståelse for, hvad der foregår på kryds og tværs af SAT-7, vil have nemmere ved at blive gode ledere,” siger Maria Haahr.

Opkvalificering er nøglen til at lykkes

”Vi fokuserer på, at vores partnere er udrustet til at vise lederskab. Medarbejderne hos vores partnere er kernepersonerne, der sørger for at projekterne lykkes, og derfor er det vigtigt, at de kan føle ejerskab over de projekter, de står med,” forklarer Maria Haahr, partnerkoordinator hos Mission Afrika.

En del af kurset består af, at medarbejderne skal være ”skygge” for hinanden på deres respektive arbejdspladser i en anden del af organisationen, end de er vant til at befinde sig. Det betyder, at de skal følge hinanden og notere, hvilke udfordringer og arbejdsgange, de andre medarbejdere har.

På denne måde vil SAT-7 forsøge at styrke båndene og følelsen af samhørighed på kryds og tværs af SAT-7 og øge forståelsen for den enkelte kollegas arbejdsområder.

Pengene kommer fra Mission Afrikas uddannelses- og stipendieprogram, der støtter scholarships, efteruddannelse og workshops hos Mission Afrikas partnere.