fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ny dokumentarfilm afslører forfølgelser af kristne

SAT-7 dokumenterer kirkelukninger i Algeriet

De kristne kirker blomstrer og vokser, så de seneste måneder har myndighederne i Algeriet lukket 13 kirker. Derfor har SAT-7 valgt at gå ind i hændelserne og snakke med de hårdtprøvede menighedsledere.

Ny dokumentarfilm afslører forfølgelser af kristne

Af Sofie Hvidbjerg Larsen, Journalist og professionsbachelor, Mission Afrika  

Forbydes adgang til deres bygninger
En del præster fra Kabyle-regionen i det nordlige Algeriet har i flere år protesteret mod Algeriets regering på grund af lukningen af deres kirker. Regeringen tvinger de protestantiske kirker til at lukke ned, ofte på grund af små teknikaliteter i love om bygninger og trosforsamlinger.  

Præsterne forsikrer de lokale myndigheder om, at de kommer med fred og at kirkerne ønsker samfundet godt, men indtil videre har intet virket, fortæller generalsekretær Henrik Engelbrekt Refshauge fra Mission Afrika, der arbejder tæt sammen med SAT-7 på Cypern 

Hvorfor 
Kristne i regionen har længe følt et stort pres mod dem fra regeringens side, og det ønsker SAT-7 at gøre opmærksom på gennem en ny dokumentarfilm. Why? A report of Algerian Church Closures” portrætterer konsekvenserne af en tendens, hvor myndighederne siden 2017 har lukket kristne kirker ned på stribe.  

Pastor Saeed er leder af kirken ”Riki Church” i Kabyle-regionen og er én af de mange pastorer, som har været udsat for chikane. Han er en ud af tre præster SAT-7 har haft mulighed for at interviewe. 

”Menigheden er engageret i fredelige protester. Med Bibelen i hånden appellerer vi til fred og medfølelse,” fortæller Pastor SaeedRiki Church forsøgte at videreføre deres møder og gudstjenester i den tilhørende gård til kirken “indtil vi blev arresteret eller slået”, som Pastor Saeed forklarer.  

Global tendens
Desværre er religiøs undertrykkelse ikke kun virkeligheden i Algeriet, men mange steder i verden,” fortæller generalsekretær Henrik Engelbrekt Refshauge fra Mission AfrikaUndersøgelser viser, at omkring 74% af verdensbefolkningen bor i lande, hvor religionsfrihed undertrykkes. For de kristne i Mellemøsten og Nordafrika er tv-satellit-stationen SAT-7 en af de eneste måder, de kan få undervisning og opmuntring fra andre kristne. Derigennem møder mange andre end kristne også evangeliet, fortæller han. Mission Afrika har fra stationens start sendt og støttet medarbejdere på SAT-7, men arbejder som en af de få organisationer også i Sahelbæltet i det terrorramte Vestafrika. 

Terrornetværk og rebelgrupper gør livet hedt for flere af vore partnerkirker. I den nordlige del af Cameroun, Nigeria, Mali og Centralafrika er det med livet som indsats, når man vælger at gå i kirke – hvis man tør”, slutter han.  

Kristne føler afmagt og frustration 
Algeriets regering finder grundlag til at lukke de kristne kirker i en lov fra 2006Men præsidenten for den protestantiske kirke i AlgerietSalaheddine Chalah indvender: ”Dette er en undskyldning for at splitte folk ad. Denne lov er kun til for at gør livet kompliceret for osPræsterne mener ikke, der er hjemmel i loven for fremgangsmåden. 

”The Observer” bekræfter, at 13 kirker i Kabyle-regionen er lukket ned med henvisning til denne lovgivningDette har efterladt mange kristne tilbage med en følelse af afmagt og frustration når deres regering fratager dem deres religionsfrihed 

Kirkelukningerne er et pres og resulterer i at mange kristne må blive hjemme. SATforsøger at nå ud til dem som ikke længere har muligheden for at samles i deres lokale kirke 

Rita El-Mounayer, direktør for SAT-7 fortæller, hun er imponeret over de algeriske kristnes tro, overgivelse og kærlighed midt i udfordringer og forfølgelser. 

SAT-7’s programdirektør George Makeen er delvist betalt af Mission Afrika. Han sætter situationen i perspektiv: ”Når et land accepterer forskellighed og accepterer individets frihed, vil det blomstre”. 

Du kan støtte SAT-7’s arbejde ved at sende en gave til Mission Afrika.  

Støt Projekt 0004: SAT-7 nu