fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Send Afrikas børn i skole

Mission Afrika støtter fem skoler i den nordvestlige del af Den Centralafrikanske Republik. Nu opfordres danskere til at donere, så børn i landets afsidesliggende byer kan komme i skole.

Send Afrikas børn i skole

Viden er altafgørende for at kunne ændre sin situation. Derfor giver Mission Afrika og Den Evangelisk Lutherske Kirke i Centralafrika den opvoksende generation viden og kunnen til at udvikle deres land og leve sammen i fred.

Mission Afrika har netop udsendt en opfordring til at støtte børns skolegang i den borgerkrigshærgede republik. Pengene skal gå til at de fem skoler, som Mission Afrika har hjulpet kirken med at starte i afsides landsbyer i landets nordvestlige del. Her har børn ikke har kunnet gå i skole siden landets selvstændighed i 1960’erne. I alt går 766 børn nu på skolerne – 408 drenge og 358 piger.

Mission Afrika støtter med bygninger, inventar, skolematerialer og efteruddannelse af lærere. I alt er der 15 lærere på skolerne, og endnu otte er under uddannelse.

Men der er stadig behov for hjælp. Ingen af de fem skoler er bygget i mursten. Derfor må undervisningen foregå enten under halvtag eller i bygninger af jord og fletværk.

Ifølge UNESCO kommer 32 procent af børnene i Den Centralafrikanske Republik ikke i skole. Kun hver tredje person over 15 år kan læse og skrive.

Her kan du støtte: