En genbrugsbutik på hjul – se, det er noget nyt!

Et innovativt projekt fra Mission Afrika Genbrug fik hjul at trille på henover sommeren. Rundt omkring i landet gjorde folk store øjne da den første genbrugscampingvogn ramte landevejene. Mission Afrika og Børne- og UngdomsOase står bag den mobile genbrugsbutik.

Mobil genbrugsbutik skal tiltrække unge
”Vi kan ikke få de unge til at møde ind og åbne en genbrugsbutik tirsdag formiddag”, siger Bente Mikkelsen Pahus, leder af Mission Afrika Genbrug. Hun møder mange unge, som er helt med på genbrugsidéen og de handler gerne i genbrug, men den traditionelle måde at drive genbrugsbutikker på tiltaler ikke dem.

I Mission Afrika Genbrug har de længe drømt om at gå tættere på de unges entusiasme for genbrug og bringe deres energi i spil på driftssiden også. Idéen om den mobile genbrugsbutik skal gerne tiltrække nye typer frivillige, fx iværksættertypen som har lyst til at prøve kræfter med at drive en forretning.

De unge er så småt kommet i gang
Rebekka Balle og Clara Sode har, som de første, sagt ja til at drive shoppen på hjul. De har fyldt campingvognen med lækkert genbrug, lidt nye ting og varer fra Afrika. Clara glæder sig især til at være med til at skabe en genbrugsvogn, hvor bæredygtighed og up-cykling er i fokus, mens Rebekka er spændt på salgspotentialet i projektet. Begge ser frem til arbejdsfællesskabet med frivillige og de mange gode snakke som venter, hvor de kommer frem.

Bente fra Mission Afrika Genbrug håber på at engagere mange flere unge i arbejdsfællesskabet og forretningsdelen omkring genbrug. Hun drømmer om at eskalere projektet og investere i busser, som de unge kan drøne rundt i sommerlandet med. De kan parkere på festivaller eller på stranden og drive genbrugsbutikker derfra.

Et samarbejde mellem Mission Afrika Genbrug og Børne- og UngdomsOase
Traditionelt set er genbrugsarbejdet et seniorprojekt. Den ældre generation løfter et kæmpe arbejde over hele landet med at drive genbrugsbutikker. Med shoppen på hjul håber Mission Afrika og Børne- og UngdomsOase at involvere flere unge i arbejdsfællesskabet og forretningsdriften på genbrugsområdet.

Mission Afrika Genbrug understøtter forretningsdelen af projektet, mens Børne- og UngdomsOase står for tourplan og rekruttering af frivillige.

Har du lyst til at være med som frivillig? Kontakt landsleder for Børne- og UngdomsOase Anika Follmann på eller 22132990.

Loading...