Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Skole for børn med handicap i stadig vækst

Specialskolen REMI i Nigeria begyndte med to elever og underviser nu 364 børn, hvor mange har særlige udfordringer.

Skole for børn med handicap i stadig vækst

Forestil dig, at du ikke kan tale med dit barn. Mærk, hvordan det føles, når barnet lukker sig inde i sig selv, fordi han eller hun ikke kan trænge igennem til dig.

Sådan er virkeligheden for mange døve børn og deres forældre. Men ikke længere for de familier, der lærer tegnsprog på skolen REMI i Nigeria.

Mission Afrika har støttet skolen i storbyen Yola i 16 år. Betalt lønninger og en bil til transport, så børn fra de mest udsatte familier kan komme i skole.

Kolossal vækst
– Mission Afrika har efterladt varige fodspor på skolen. Den startede med to lærere og to børn med særlige udfordringer. Nu underviser 67 lærere 364 børn, hvoraf de 93 har særlige behov, fortæller skoleleder Michal Bongi.

REMI rummer 13 forskellige handicapgrupper, fx blinde, døve, mentalt retarderede, børn med indlæringsvanskeligheder og talebesvær, fortæller hun i sin bog ”Min livsvej”:

– Vi vil hjælpe de fysisk og psykisk handicappede til integration i det almindelige samfund, siger Michal Bongi og pointerer, at hun og skolen aldrig skeler til barnets religion eller kulturelle baggrund.

Læs mere om Michal Bongis bog ”Min livsvej”

Videre til universitetet
Skolen startede som forskole, blev til grundskole og underviser nu også på gymnasieniveau. Ved bogens tilblivelse havde skolen afsluttet syv hold afgangselever. Nogle af eleverne er gået videre på universitet eller andre institutioner.

Mission Afrika har udfaset støtten til REMI med udgangen af 2018 i forventning om et større engagement fra Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN). Michal Bongi sender en stor tak til Mission Afrika for støtten gennem de 16 år.

– Sennepskornet REMI er vokset og vil fortsætte med at vokse ved Guds nåde, skriver hun.