fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

’Som frivillig hjælper man både sig selv og andre’

SOMMERSERIE: Mød Birgitte Albertsen, der hjælper nærområdets unge og står bag disken i Mission Afrika Genbrug i Odense.

’Som frivillig hjælper man både sig selv og andre’

– Hej, jeg er frivillig i Mission Afrika Genbrug!

Sådan begynder hver artikel i en lille sommerserie om de mange frivillige ildsjæle, som arbejder i Mission Afrika Genbrug til gavn for fattige i Afrika.

I dag møder vi Birgitte, som har været frivillig i Mission Afrika i 11 år. Ved at lave frivilligt arbejde hjælper man både sig selv og andre. Det er nemlig vigtigt, at man kommer ud ad døren og møder mennesker, når man er førtidspensionist, mener hun.

Birgitte Albertsen fortæller:

Hej, jeg er frivillig i Mission Afrika Genbrug på Rugårdsvej i Odense. Jeg kan godt lide genbrug, og jeg kan godt lide at hjælpe. I vores genbrugsbutik har vi et samarbejde med Paarup Ungdomsskole. De har nogle eftermiddagshold, der besøger butikken sammen med deres pædagoger. Her vælger de noget af vores affald, som de laver forskelligt genbrug ud af. Det kan være elektronikskrot, gamle klude, plastik osv.

Lige nu har de lavet en skrotudstilling inde på Odense Rådhus. Til det sidste, de lavede, fik de lov at komme forbi og hente lidt forskelligt tøj hos os til deres syhold. Så redesignede og omsyede de tøjet. Herefter havde de en udstilling i butikken, hvor der stod, at de havde lavet det.

Samarbejdet betyder, at vi får de unge ind i butikken. Måske slæber de også deres mor og far derhen. Siden får vi måske flere besøgende på Facebook, fordi de deler deres kreationer og gerne vil vise det til nogen.

De har jo ikke ”kongens mønt”, de her ungdomsskoler. De skal lave al denne her undervisning for ingen penge. Henne hos os kan de få lov at få noget gratis. På den måde kan man sige, at vi gør noget for nærområdet. Derudover er det sjovt. Det er sjovt at se, hvad de kan.

Frem for alt vil jeg gerne hjælpe andre, men derudover vil jeg også hjælpe mig selv, for jeg får førtidspension. Hvis jeg ikke kommer ud ad døren, så hjælper jeg ikke mig selv, for det er fordummende at sidde og se tv-serier hele dagen. At det lige blev Mission Afrika, var en tilfældighed. At jeg er blevet hængende, skyldes dem, jeg arbejder sammen med. Det er jo altid sjovt. Vi sveder, og vi kan måske være trætte af at vaske tøj, men vi griner og har det altid sjovt sammen. Det er det, der trækker læsset.

Fortalt til: