Støtte til børn, der ikke kan komme i skole

Hundrede millioner børn verden over går fortsat ikke i skole, og man frygter, at 16 millioner aldrig vender tilbage. Med skolesystemer i Mellemøsten og i nordafrikanske lande, der er nogle af de mest usikre, har Sat-7 Akademiet øget sin støtte til disse områder for at hjælpe børn med at blive ved med at lære og til at støtte familiers trivsel. 

“Det er vigtigere end nogensinde før at støtte børns uddannelse på enhver måde og på enhver platform,” siger Juliana Sfeir, leder for uddannelsesbrandet. “Flere faktorer, herunder pandemien, politiske uroligheder og den økonomiske krise begrænser børns adgang til uddannelse. Vores støtte kan nu være den afgørende forskel for, om de fortsætter i deres læring eller ej.”  

Især børn i Afghanistan, Sudan og Libyen lider under at være i nogle af verdens mest afbrudte uddannelsessystemer. Man kan dertil medregne Syrien og Irak, hvilket betyder, at Mellemøsten og Nordafrika er hjem for 5 ud af de 8 mest afbrudte uddannelsessystemer i verden.  

I Libanon, hvor 78 procent af befolkningen nu lever i fattigdom, står familier over for valget mellem at forsøge at hjemmeundervise deres børn – mens de jævnligt er afbrudt af strømafbrydelser – eller at sende dem i skole under en pandemi, mens sundhedsvæsenet er tvunget i knæ. Mere end 1,2 millioner børn i Libanon kommer ikke i skole – og hjerteskærende som det er, er 90 procent af syriske flygtninge, hvis uddannelse oprindeligt blev afbrudt af fordrivelse, nu ude af skolen igen.   

SAT-7 Akademi underviser børn hjemmefra

Mens nogle børn vender tilbage til klasseværelserne, tilbyder SAT-7 Akademi yderligere muligheder for læring og vækst for arabisktalende, som ikke kan vende tilbage. Børn kan nu få adgang til fire sæsoner af grundskoleserien ’Min Skole’ on-demand på SAT-7’s nye streamingplatform, SAT-7 PLUS. Den femte sæson, som er blevet moderniseret til mest effektivt at støtte de mest sårbare børn, er lige nu ved at blive produceret, og i mellemtiden streamer ’Min Skoles’ lærere lektioner live hver uge på sociale medier.  

Ud over ‘Min Skole’ lancerer SAT-7 Akademi nu et dagligt uddannelsesafsnit på Facebook. Det vil tilbyde videoer, herunder ’Coaching for unge’ en ungdomsversion af ’Ekspert råd’, et populært program, der deler trivselsinformation fra fagfolk på tværs af mange discipliner. Et andet afsnit vil guide børn gennem kunst og håndværks-aktiviteter sammen med omsorg for miljøet, mens ’Rytme og Melodi’ vil tilbyde musikterapi.  

På SAT-7’s arabiske satellitkanal samt sociale medier har SAT-7 Akademi netop lanceret den tredje sæson af ’ Følg op’, et program der hjælper forældre med at støtte deres børn i deres uddannelse. Denne sæson tilbyder et nyt format med konkurrencer og udfordringer mellem børn fra forskellige skoler om miljø, robotteknologi, skrivning og teater. Klip og debatter hjælper seerne med at lære indholdet hjemmefra og lade sig inspirere af udfordringerne.   

Det gør en forskel!

Børn fortæller ofte om den forskel, SAT-7 Akademi har gjort for dem. Renalda, en flygtningemor fra Irak har for nylig delt, hvordan ’Min Skole’ hjalp hendes datter med at fortsætte på trods af mange år, hvor hun gik glip af skole. Og Gameela fra Libanon fortæller: 

“Alle programmerne er vidunderlige. Jeg har lært at skrive på grund af jer. Jeg har altid lavet fejl i divisionsregning, men da jeg så matematikprogrammerne, lærte jeg at løse dem. Før vidste jeg ikke, hvordan man kunne skrive på fransk, men det kan jeg nu. Tak.”  

SAT-7’s andre kanaler skaber også opmærksomhed på uddannelsesmæssige emner og at støtte børn. Programmer for voksne på både SAT-/ Türk og den persisktalende kanal SAT-7 Pars har for nyligt behandlet spørgsmål om læse- og skrivefærdigheder, ulighed i uddannelsessystemet og udfordringen med fjernundervisning. Imens har de tyrkiske børne- og ungdomsprogrammer ’Mini by’ og ’Vendepunkt’ tilbudt aktiviteter og debatter, som hjælper seere, børn og unge mennesker med at udvikle problem-løsningsfærdigheder, ansvar, selvbevidsthed og følelsesmæssig kapacitet. Disse færdigheder hjælper børn med at få mest muligt ud af de uddannelsesmuligheder, de har. Børneprogrammer på SAT-Pars støtter tilsvarende børn igennem svære tider.  

”Det er meget vigtigt for os at bidrage til at gøre opmærksom på vigtigheden af læse- og skrivefærdigheder i vores land,” forklarer Gülsüm, viceadministrerende direktør for SAT-7 Türk. ”Børn og unge mennesker er den næste generation, som vi håber, vil lede Tyrkiet mod en bedre fremtid.”