Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedForrige indlæg:

Styrket samarbejde mellem danske og afrikanske kirker

Aalborg Stift og Mission Afrika har indgået et nyt samarbejde til gavn for ”Guds mission i verden”.

Styrket samarbejde mellem danske og afrikanske kirker

– Kristendom er ikke en dansk opfindelse. Vi hører sammen med kristne kirker overalt i verden. Derfor skal vi række en hånd ud til kirker, der trænger, og selv blive inspireret gennem deres måde at være kirke på. Gud spiller jo ikke bare på hvide tangenter!

Det siger formand for Folkekirkens Mission og domprovst i Aalborg Stift, Niels Christian Kobbelgaard (billedet).

Anledningen er, at Aalborg Stift netop har indgået et samarbejde med Mission Afrika, der skal åbne menighedernes vindue ud til verden, så de engagerer sig i mission og selv bliver oplivet af ”en duft af andre kirkers arbejde,” som Kobbelgaard udtrykker det.

Mission Afrika samarbejder med kirker i Cameroun, Den Centralafrikanske Republik, Nigeria, Mali og Sierra Leone, samt den kristne satellit-tv-station SAT-7, der sender kristent tv til 25 millioner seere i hele Nordafrika og Mellemøsten.

Med slogannet ”Op med vinduet” opfordres hver sognekirke i stiftet at støtte og lade sig oplyse og inspirere gennem et engagement i et af Mission Afrikas projekter: SAT-7’s fem kanaler på henholdsvis tyrkisk, arabisk og farsi. Skoler i det krigshærgede Centralafrika, hvor børn i nogle regioner ikke har haft adgang til skole siden 1960’erne. Eller stipendier til præstestuderende i Cameroun, så de kan blive uddannet i teologi, sundhed og selvforsørgelse.

Til gengæld kommer inspirationen fra den afrikanske spiritualitet ind i danske kirker gennem f.eks. konfirmationsundervisning og mulighed for at udsende volontører til Afrika.

– Vi håber samarbejdet vil bidrage til, at flere menigheder engagerer sig i Guds mission i verden, og at udvekslingen mellem Afrika og Danmark skaber nye perspektiver og sætter mennesker i gang, siger Mission Afrikas netværkskoordinator Jakob Stensig Henneberg og tilføjer:

– Vi kan lære af afrikanernes spontane spiritualitet og deres evne til at tale om tro og liv med mennesker omkring dem, og jeg ved, at vores kirkefamilie i Afrika også har et stort ønske om at møde og lære af den danske kirke.