Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

To bombeangreb har ramt den centralnigerianske by Jos

Skyderier og bombeangreb dræbte mindst 44 personer i Jos søndag aften. Mission Afrika har to missionærpar udstationeret til området, men begge par er i øjeblikket på hjemmeophold i Danmark

To bombeangreb har ramt den centralnigerianske by Jos

I begyndelsen af 2015 blev LCCN's Gombi-katedral i Adamawa brændt ned af militante ekstremister fra Boko Haram.

Søndag aften blev en restaurant og en moské ramt af bombeangreb og skyderier i den centralnigerianske by Jos, hvor Mission Afrika har to missionærpar udstationeret.

Rygterne lyder, at ansvaret skal placeres hos den islamistiske terrorgruppe Boko Haram, der siden 2009 har dræbt flere end 13.000 mennesker og sendt omkring 1,5 mio. nigerianere på flugt.

Mission Afrikas partner Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN) fortæller, at angrebene har ført til stor bekymring i den ellers relativt fredelige by Jos.

”Triste folk er forsamlede i små grupper. Denne morgen (mandag red.) bar slægtninge og venner ligene af de dræbte til kirkegården. (…) Både muslimer og kristne i byen har fordømt drabene i stærke vendinger og opfordrer regeringen til at gøre alt for at få fat i menneskerne bag ondskaben,” lyder det fra LCCN’s hovedadministration.

Begge Mission Afrikas missionærpar er i øjeblikket på ferie og møderejse-ophold i Danmark.

Støt LCCN og Nigeria i bøn

At truslen fra Boko Haram fylder meget i folks bevidsthed, oplevede også den delegation fra Mission Afrika, der i juni aflagde besøg hos LCCN.

Bestyrelsesformand Anne Mie Skak Johanson, bestyrelsesmedlem Per Enggaard Haahr og generalsekretær Peter Fischer-Nielsen førte samtaler med kirkens hovedadministration i Numan, Adamawa-staten, og var rundt og se flere af de projekter, som Mission Afrika er med til at støtte.

”Selvom hverdagen på overfladen ser helt almindelig ud, bliver man hele tiden mindet om truslen fra Boko Haram: Når man kører forbi et marked, der ugen forinden var blevet sprængt i luften af en selvmordsbomber. Når man snakker med en far, hvis datter måtte flygte på bare fødder fra Boko Harams angreb på det universitet, hvor hun studerede. Når man møder flygtninge, der har fundet logi hos gæstfrie medlemmer af kirken. Når man får at vide, at indtil videre 18 LCCN-kirkebygninger er blevet brændt ned af Boko Haram,” fortæller Peter Fischer-Nielsen.

Nigeria bønLCCN efterspørger i øjeblikket ikke penge til genopbygning eller til flygtninge, selvom Mission Afrika løbende er i dialog med kirken om mulighederne for at støtte op på særlige måder i den svære situation. Men forbøn er stærkt efterspurgt.

”Her og nu ønsker LCCN, at vi bakker menighederne op i bøn og ved fortsat at støtte kirken økonomisk i det daglige arbejde med blandt andet evangelisation og uddannelse. Ved at styrke kirken er vi i Mission Afrika også med til at modvirke ekstremisme i Nigeria,” siger Peter Fischer-Nielsen.

Støt Projekt 3026: Kristi Lutherske Kirke i Nigeria nu