fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Too-good-to-go

Du har garanteret prøvet at stå med noget i hånden, som du var i tvivl om skulle smides ud eller ej. Det har Genbrug en løsning på!

I Mission Afrika Genbrug i Vinderup har de fået “Den Grønne Boks”. Den Grønne Boks er en afdeling, der indeholder nogle af de varer, der kan være lidt beskadiget; de varer, hvor vi netop er i tvivl, men som ellers har en høj værdi. Der findes særligt utallige stofvarer, som er eksklusive og i høj kurs, men som måske har pletter på det ene ærme.

Præcis som i supermarkedets madspildsafdeling er denne grønne boks tænkt som et initiativ til at reducere antallet af varer, der smides ud ved netop at sælge de ting, der er fine, men ikke helt perfekte.

For de kreative sjæle

Du kan finde stofstykker, som kan sys sammen til en ny taske. Eller hvad med nogle gamle billeder eller malerier, som du kan bruge til at lave decoupage? Håndbroderede duge fra 1900-tallet, som har en kaffeplet eller to, en rulamspels med tusch på det ene ærme – disse flotte, håndlavede ting bør netop ikke gå tabt, men kan få nyt liv. Det er særligt et eldorado for de kreative sjæle, som her kan finde masser af materialer til deres kommende projekter.

Hvorfor gå i genbrug?

Genbrug er efterhånden blevet et super populært sted at handle, særligt for unge mennesker. Dette gælder også for Mission Afrika Genbrug, og forretningen i Vinderup er netop flyttet til større lokaler af den årsag.

Her sælger de frivillige tøj, møbler, service, køkkenting og LP-plader i stor stil. At handle i genbrug giver god mening, fordi her handler man bæredygtigt og lader tingene få nyt liv. Alt overskuddet går til gode projekter i Afrika, som skal udbrede kendskabet til kristendommen og hjælpe mennesker ud af fattigdom. At tænke bæredygtigt gør op med en forbrugerkultur, hvor man altid køber nyt og smider produktet ud, når man ikke har lyst til at bruge det mere.

60 % af varerne skal til skrot

Selv i genbrugsforretningerne er der rimelig høje standarder for, hvad man sælger. Varerne skal ikke have huller, pletter eller lignende. Så her går nogle ting til spilde, da genbrugsfolkene bliver nødt til at smide op til 60 % af varerne ud. Dog har de dygtige frivillige i Vinderup fundet på den geniale grønne boks for at gøre op med dette spild.

Alle tingene i boksen sælges til et tal, der ender på 4. På den måde kan de frivillige ved kassen se, at varerne kommer fra den grønne boks. Konceptet sætter endnu mere fokus på at genbruge og vil i fremtiden sprede sig til de af Mission Afrikas andre genbrugsbutikker, der har plads til et grønt hjørne.

Du kan besøge Vinderups Mission Afrika Genbrug på denne adresse: Nylandsvej 11.

Katrine Lund Sørensen
Kommonikationsmedarbejder i netværksteamet

Katrine er placeret i København. Hun er cand. mag i litteraturhistorie, danser ballet, løber og har vundet DM-sølv på 4*400 m stafet.