fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

TReK kom godt fra start

Nyt netværk trækker på afrikanske erfaringer med det kristen-muslimske religionsmøde.

TReK kom godt fra start

Mødet med islam har altid fyldt meget i Mission Afrikas arbejde. I projekt TReK kan vi trække på erfaringer fra vores samarbejdspartnere i Mellemøsten og Afrika til religions- og kulturmødet i Danmark, fortæller projektleder Clement Dachet.

– Da kristendommen kom til Afrika, var det både et møde med traditionel religion og islam – og mødet med islam er stadig relevant. Danmark har været et meget homogent land – derfor kan vi blive inspireret af den længere erfaring fra vores afrikanske partnere, fortalte projektleder Clement Dachet på netværkets første møde den 4. april.

TReK er et akronym for Teologi, Religion og Kulturmøde. På mødet deltog Anatoli Ravn, Ezekiel Danok, Steen Skovsgaard, Mogens Mogensen, Clement Dachet, Peter Fischer-Nielsen.

Læs mere om TReK her.

– I vores formålsparagraf er det ønsket at udbrede evangeliet om Jesus Kristus i både Afrika og Danmark, sagde Mission Afrikas generalsekretær Peter Fischer-Nielsen og fortsatte:

– Vi har gode danske erfaringer at trække på – bl.a. fra engagementet i Gellerup – og vi har internationale partnere, som kan inspirere os, fx PROCMURA og SAT-7.

I Mission Afrikas Vision 2020 er der formuleret ønske om blandt andet at arbejde med styrkelse af kirkens møde med muslimer.

TReK besluttede ved opstartsmødet at oprette en støttegruppe for forældre til børn, der er konverteret til islam, skaffe hjælp til kristne konvertitter og holde en dialogweekend, hvor unge får konkrete redskaber til at møde muslimer.