Troens bøn leverede vejarbejde

Rikke Vestergaard er 82 år gammel men er stadig en energisk pendlermissionær, der tager tilbage til sit elskede Nigeria så tit hun kan. Hun havde i mange år en klinik i landsbyen Dakka og opbyggede også en kirke og en bibelskole der. Denne beretning om bønnesvar er fra 2020.

Menigheden i Dakka lytter

Rikke fortæller: “Jeg skulle prædike ved gudstjenesten i kirken på Dakka Bibelskole nytårsdag 2020. Inspireret af en bog jeg var ved at læse, overvejede jeg, hvad der kunne være et oplagt bønneemne. Jeg kom til at tænke på vejen til Dakka. Den var så dårlig, at det tog 3,5 time at køre de sidste 35 kilometer. Jeg havde bedt i mange år om, at den måtte blive lavet, uden der var sket noget. På trods af det bad jeg Jesus om hjælp endnu engang, og fik tro foræret, for at det ville ske. Efter jeg havde prædiket, spurgte jeg menigheden om de troede, at Gud ville have, at de skulle være fattige. De sagde uden tøven nej, så jeg svarede, at så ville Gud vel hjælpe os med at få vejen lavet. Der var straks jubel med halleluja og en frigørende latter. Kateket Wilson, der ledede gudstjenesten, bakkede op og vi lovede hinanden at bede om en ny vej.

Endelig sker der noget

Der gik tre måneder så kom der tre mænd i april fra hovedstaden Abuja. De var sendt af regeringen for at se om det var rigtig, at vejen var så dårlig som det var blevet sagt. Der blev taget billeder både af skolen, klinikken, byen og vejen. Men så kom corona og der skete ikke mere. Jeg var rejst hjem i marts, så jeg blev ringet op og fik den gode nyhed. Vi ved stadig ikke hvem der har snakket med de ansvarlige i regeringen, men Gud har jo mange engle. I oktober 2021 kom der folk med store maskiner og arbejdet begyndte. Der er blevet lavet flere broer og vejen er nu næsten færdig til at blive asfalteret. Vores Gud er ikke smålig!”