Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uddannelse skal sikre Nigeria en god fremtid

Uddannelse og oplysning er vigtigt i Nigeria, som kæmper mod fattigdom, terrorisme og korruption, men som også har et enormt potentiale for at blive et stærkt og velfungerende land.

Uddannelse skal sikre Nigeria en god fremtid

Lige nu dækker Mission Afrika studieudgifter for 77 studerende, som er medlemmer af Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN). Selv betaler de studerende for deres kost, logi og rejseudgifter.

Agabus Malanchan er lederen af kirkens uddannelsesafdeling, og han har på meget nært hold oplevet, hvordan kræfter i landet søger at modarbejde uddannelse af landets unge.

Hans egen datter læste på statsuniversitetet i Mubi i det nordøstlige Nigeria, da byen blev angrebet af Boko Haram i 2014. Sammen med sine medstuderende måtte hun flygte til fods, og i flere dage løb hun rundt i grænselandet mellem Nigeria og Cameroun. Det lykkedes Agabus Malanchan at finde hende og hente hende hjem til Numan, hvor han bor i kirkens hovedkvarter.

Agabus Malanchan er ikke i tvivl om, at uddannelse er vejen frem.

”Uddannelse er lys – det er det eneste, der kan oplyse dig. Uden uddannelse er du slave af uvidenhed. Med en uddannelse har du mange muligheder, og du vil kunne være med til at skabe en god fremtid både for Nigeria og for kirken”, siger Agabus Malanchan og fortsætter:

”Med en uddannelse får du lettere adgang til et job, så du kan forsørge din familie, men også støtte dit samfund og din kirke”.

Hjælp til mange mennesker

Agabus Malanchan er selv uddannet via et stipendie fra Mission Afrika, og det er de fleste andre i kirkens hovedadministration også. Agabus Malanchan vurderer, at to tredjedele af kirkens præster er uddannet takket være et stipendie fra Mission Afrika. Men også læger, advokater, dyrlæger og mange andre typer af uddannelser er der kommet ud af stipendieprogrammet.

”Mission Afrika har hjulpet utrolig mange mennesker gennem stipendieprogrammet”, konkluderer Agabus Malanchan uden tøven.

Ud over Mission Afrikas 77 stipendier støtter Den Evangelisk Lutherske Kirke i Amerika (ELCA) 12 studerende, og det Lutherske Verdensforbund (LWF) 5 studerende. Der er imidlertid mange studerende, der står på spring for at komme i gang med en uddannelse. Lige nu er der 35 studerende, der har indsendt en ansøgning, som der ikke i øjeblikket er midler til at støtte.

 

Støt Projekt 3011: Uddannelsesstipendier nu

 


Artiklen er skrevet i forbindelse med generalsekretær Peter Fischer-Nielsens juni-besøg hos Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN) sammen med formand Anne Mie Skak Johanson og bestyrelsesmedlem Per Enggaard Haahr. Besøgets formål var at se flere af de projekter, som Mission Afrika er med til at støtte, og for at tale med kirkens hovedadministration i Numan.

”Besøgene og samtalerne gav os en god fornemmelse for, hvordan vi i fremtiden kan arbejde sammen med LCCN. Vi var enige om, at vi fremadrettet skal forsøge at have fokus på hjælp ved start af projekter i en tidsafgrænset periode frem for langvarig driftsstøtte. I den forbindelse kan der blive behov for at skære nogle projekter fra og have fokus på færre, men større aktiviteter. Lige nu er både Mission Afrika og LCCN i gang med en strategiproces, hvor det afklares, hvad vi hver især gerne vil have i fokus i vores arbejde i de kommende år. Vi følger med i hinandens processer og vil finde ud af, hvor vores visioner går i samme retning,” siger Peter Fischer-Nielsen. 

Læs mere fra besøget i Nyt til Baglandet nr. 3, 2015, der udkommer 6. september.