fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Udviklingsministeren besøgte Mission Afrika Genbrug i Viby

”En genbrugsbutik er jo en skattekiste af viden om, hvordan man får involveret frivillige mennesker til at gøre en forskel for andre,” sagde Rasmus Prehn, udviklingsminister, under et besøg i Mission Afrika Genbrug.

 

Samtalerne spændte bredt fra forfulgte kristne i Afrika og Asien til livet som frivillig, da udviklingsminister Rasmus Prehn lagde vejen forbi Mission Afrika Genbrug i Viby fredag den 13. december.

Besøget varede en halv time og bød på sort kaffe, rundvisning i butik, værksted og køkken – og snak. Masser af snak.

Undervejs spurgte udviklingsministeren, der også omtaler sig selv som ”solidaritetsminister”, interesseret ind til blandt andet rekruttering af frivillige.

”Vi spørger ofte kunder, der kommer ind i butikken, om de har lyst. Vi har lige fået fire nye frivillige hernede. Én af dem går jeg til linedance med. Jeg sagde simpelthen bare: ”Når du kan danse linedance, kan du også lave genbrugsarbejde.” Og det begyndte hun så med. En anden er i et ressourceforløb og fik lov til at lave enkelte opgaver hernede og dermed være en del af vores fællesskab. Det gode fællesskab er det vigtigste for os,” fortalte én af butikkens 43 engagerede frivillige, Jane Frank Jensen, til Rasmus Prehn.

Frivillighed væk fra skrivebordet

Efter rundvisningen roste udviklingsministeren både genbrugskonceptet og indsatsen i butikken.

”En genbrugsbutik er en skattekiste af viden om, hvordan man får involveret frivillige mennesker til at gøre en forskel for andre. Det er jo det, man gør blandt andet her i Mission Afrika, hvor man sælger genbrugsvarer, men også samler penge ind, der kan være med til at understøtte gode projekter. Derudover er en genbrugsbutik jo også en skattekiste i forhold til de ting, der er her. Spændende møbler, sjove bøger og en masse sjovt og fint tøj. Genbrug er på mode, så vi skal have mere fokus på det, og vi skal have flere til at engagere sig,” sagde Rasmus Prehn.

For Jane Frank Jensen var besøget en succes. Både hun og udviklingsministeren havde fået noget med derfra, mente hun.

”Det betyder meget for os som frivillige, at en minister tager sig tid til at besøge os. Jeg tror nu også, at Rasmus Prehn selv fik noget ud af det. Vi fik fortalt om, hvor vigtigt trofasthed og fællesskab er i en genbrugsbutik, og hvordan arbejdsgangen er. Det er godt for en minister at opleve frivillighed indefra og ikke kun kende den teoretisk,” sagde hun.

Med i samtale og rundvisning var Bente Mikkelsen Pahus, leder af Mission Afrika Genbrug, Henrik Engelbrekt Refshauge, generalsekretær i Mission Afrika, og en flok af genbrugsbutikkens frivillige, der hver dag knokler for at skabe gode oplevelser for kunderne.

Også Bente Mikkelsen Pahus satte pris på udviklingsministerens fredags-visit.

“Det var super-godt for os at tale med udviklingsministeren og vise ham, hvordan Mission Afrikas frivillige ikke blot tjener penge til Mission Afrikas sag, men også løser nøgleopgaver for det danske samfund som integration og inspiration til fællesskaber på tværs af samfundslag. I 35 år har Mission Afrika drevet genbrugsbutikker her i landet, og vi er super-stolte af alle vores 1.700 dygtige og trofaste frivillige, der hver dag arbejder hårdt for at gøre verden til et bedre sted – både lokalt og globalt,” sagde hun.

Mission Afrika Genbrug tæller 64 butikker på landsplan. Omsætningen var i 2018 på omkring 24 mio. kroner.