Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Velkommen til Mission Afrika Dag om Nigeria

Ærkebiskop i den lutherske kirke, som Mission Afrika startede i Nigeria, besøger Aarhus den 24. maj. Musa Filibus er også formand for 75 millioner lutheranere.

Velkommen til Mission Afrika Dag om Nigeria

Hvordan er det at være kristen syd for Sahara? Hvordan reagerer kirken på gentagne angreb og kidnapninger fra Boko Haram. Hvordan agerer de i den verserende konflikt mellem nomadehyrder og fastboende bønder? Hvordan føre dialog med muslimer?

Der er mange spændende emner på tapetet, når en af de mest indflydelsesrige personer i verdens lutherske kirker taler på Mission Afrika Dag fredag den 24. maj fra kl. 15 på Diakonhøjskolen i Højbjerg ved Aarhus.

Dr. Musa Panti Filibus er formand for 75 millioner lutheranske kristne i Det Lutherske Verdensforbund (LWF), der er en sammenslutning af nationale og regionale lutherske kirker i 99 lande. Forbundet har 145 medlemskirker, herunder Den Danske Folkekirke.

Musa Filibus er samtidig ærkebiskop i Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN), som tæller flere end to millioner medlemmer. Kirken er resultat af danske Mission Afrikas 100-årige missions- og udviklingsarbejde i Afrikas mest folkerige land.

Filibus er uddannet teolog fra Theological College of Northern Nigeria og doktor i filosofi ved Luther Seminary i Minnesota i USA. Han er gift med Ruth Filibus, der også er præst i Kristi Lutherske Kirke i Nigeria. Sammen har de tre voksne børn og tre børnebørn.

Dagens program

kl. 13 er der en åben samling, for folk med interesse i Nigeria. Man kan stille spørgsmål til Musa. Vagn Ove Høgild leder samlingen, der foregår på engelsk.

Kl. 15. starter Mission Afrika Dag officielt. Musa Filibus taler, og der er simultantolkning til dansk.

Kl. 17.30 er der aftensmad.

Kl. 18.30 vil Mission Afrikas generalsekretær Henrik Engelbrekt Refshauge skitsere visioner for fremtiden.

Kl. 19.00 arrangerer Mission Afrika Youth et åbent ungdomsprogram med smagsprøver på afrikansk mad.

Læs mere her og tilmeld dig direkte i formularen her.