Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

”Vi behøver ikke ligne alle de andre!”

Mød Line Hove Rosendahl Baun, der er blevet ansat som vikarierende genbrugskonsulent for Mission Afrikas genbrugsbutikker i Midt- og Nordjylland.

”Vi behøver ikke ligne alle de andre!”

Det meste af Line Hove Rosendahl Bauns hjem er indrettet med nøje udvalgte genbrugsmøbler. Sådan skal det jo helst være, når man som Line har en kandidatgrad i kunst og design og gerne vil ramme det der retro-look, som jo er oppe i tiden.

Lines sans for klassisk retro kan hun tage med sig over i sit nye arbejde. Hun er fra begyndelsen af april blevet ansat som vikar for genbrugskonsulent Villy Pedersen, der på grund af sygdom er gået ned i tid i en periode. Line Hove Rosendahl Baun skal særligt tage sig af butikkerne i Midtjylland, og hun er lige nu i fuld gang med at sætte sig ind i Mission Afrikas mærkesager ude i verden og herhjemme.

”Jeg håber, at jeg kan være med til at skabe endnu mere sammenhæng mellem Mission Afrikas projekter ude i Afrika og arbejdet i genbrugsbutikkerne. Det skal være tydeligt, hvad Mission Afrikas sag er, hvad vi står for som kristen organisation, og hvordan ord og handling arbejder sammen,” siger den 30-årige aarhusianer.

Erfaring med frivillighed

Igennem kandidaten i kunst og design fra Aarhus Universitet har Line arbejdet meget med visuel kommunikation, både fysisk og digitalt. Hun vil bruge sin ekspertise til at hjælpe butikkerne i hendes område ud på de sociale medier og forsøge at give råd til indretning, hvor hun kan.

Men til at starte med vil hun dog fokusere på at lytte. Hun har selv arbejdet meget som frivillig, både som besøgsven i Ældre Sagen og som tilknyttet ved Det Blå Sted, et værested for socialt udsatte.

”Jeg skal først og fremmest ud og møde de frivillige og høre, hvad de har brug for. Jeg har forståelse for, at når man har forpligtet sig som frivillig, er det vigtigt med frie hænder. Samtidig skal der også være en synlig ledelse, så man ved, hvilke rammer man arbejder inden for. Det er en vigtig balance i det frivillige arbejde, som jeg vil gøre meget for at opretholde,” siger hun.

Inkluderende butikker

Line Hove Rosendahl Baun er ansat for et halvt år. Hun håber, at hun i den tid kan være med til at præge Mission Afrikas genbrugsbutikker, så de skiller sig ud blandt de andre organisationers butikker.

”Jeg håber, at vi kan gøre Mission Afrika Genbrug til et mødested i det lokale. Et sted, der er inkluderende, og som ikke bare handler om salg, men også om fællesskab og lokalsjæl. Vi behøver ikke ligne de andre. Hver butik har sin egen personlighed, og den vil jeg gerne være med til at fremdyrke,” siger hun.

Line Hove Rosendahl Baun er gift med Filip, de bor i Aarhus midtby.