fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Vi bygger en fremtid for Centralafrikas børn

607 børn har fået plads på skolebænken i Centralafrika. Men fremtiden er usikker.

Vi bygger en fremtid for Centralafrikas børn

Shifu

Støt Projekt 3013: Skoler i Centralafrika nu

”Snart skal vi gamle dø, og så vil vores børn dø en intellektuel død. Tiderne har forandret sig. Vi bliver nødt til at gøre noget. Selvom krigen har efterladt os fattige, kan vi ikke lade vores børn være analfabeter,” siger 70-årige Jean Paul Doumba, leder af landsbyen Keladuka, der ligger i den sydlige del af Den Centralafrikanske Republik (Centralafrika).

Borgerkrigen har haft heftige konsekvenser for mange mennesker i Centralafrika, men kigger man på uddannelsessektoren ser det særligt slemt ud.

FN vurderer, at op mod 400.000 er internt fordrevne, og at cirka en tredjedel af Centralafrikas børn i dag ikke har adgang til en skole og undervisning.

Fem skoler er opført 

Sammen med den eneste lutherske kirke i landet, Den Evangelisk Lutherske Kirke i Centralafrika, har Mission Afrika netop bygget fem skoler i området omkring Bohong, hvor vi i forvejen har en sundhedsklinik.

Landsbyerne, hvor skolerne er opført, hedder Keladuku, Ndakaya, Bohong, Kolokobo og Pont Ouham. Sikkerheden her er blevet vurderet til at være så god, at det kan betale sig at bygge noget op.

Skolebyggeriet har foreløbigt betydet, at 607 børn fra området nu går i skole.

Men situationen i Centralafrika er skrøbelig og uforudsigelig. Og der er brug for forbøn og hjælp.

Sidste år interviewede Mission Afrika klinikassistenten André Service fra landsbyen Forte, der netop havde fået genopbygget et sundhedscenter. Han fortalte, at man i byen var glade for centeret, og at man havde svært ved at kunne klare sig uden. Men hans største bekymring var dog oprørerne:

”Vi bygger op, og de kommer og river ned. Vi bygger op, og de ødelægger det igen. Hvor længe vil det fortsætte?” sagde lægen.

Det er svært at svare på. Men hvis der skal bygges en fremtid for Centralafrikas børn og unge, skal det gøres velvidende, at situationen i landet er usikker. Men vi skal blive ved med at kæmpe. For fremtiden og for børnenes skyld.

Støt Projekt 3013: Skoler i Centralafrika nu