fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Unge: ”Vi finder løsningerne sammen”

Hjælp til selvhjælp lyder som en kliché. Men det er ikke desto mindre, hvad det drejer sig om. Unge i Mission Afrika vil støtte farm i Uganda, så den kan hjælpe lokalsamfundet.

Fire unge frivillige rejste til Uganda i februar. Der skulle ske noget på Kamuzinda Farm, som det tidligere Afrika InTouch har støttet. Nu skulle det nystartede Mission Afrika Youth undersøge mulighederne for at støtte farmen og det sociale arbejde, som udgår derfra.

Camilla Hoffmann, Jacob Weng, Heidi Weng og Kristina Eskildsen vendte begejstrede hjem og har netop holdt en samling med unge, der tidligere havde været udsendt som volontører til Kamuzinda. Omkring 10 personer mødte op og lyttede til de fire unges beretninger fra farmen og om den generelle situation i Uganda.

Læs Camillas historie her.

Møder lokalsamfundets behov
Hvad laver Kamuzinda farm til gavn for lokalsamfundet?

– Farmens leder Pontiano har et godt blik for lokalsamfundets behov, fortæller Kristina Eskildsen.

Da hun var ude som volontør, ville hun arrangere sommerskole for børnene i den tre måneder lange skoleferie.

– Jeg mente, at det var bedst at undervise børnene om formiddagen, men Ponsiano sagde: ”Hvis I holder skole om formiddagen kommer der ingen børn, for da skal de være hjemme og arbejde.” På den måde er han god til at oversætte vores idéer til noget som rent faktisk kan bruges lokalt og til noget, som giver mening for dem.

Det skal være deres projekt
Ponsiano er god til at se behovene, men ikke kun det; han ser også løsninger, fortæller Kristina:

– Hans løsninger handler ikke kun om, at vi skal putte penge i det, men han ser en bæredygtig løsning, hvor de lokale bliver engagerede i at tage del i løsningen. På den måde bliver det deres projekt og ikke bare vores.

Kamuzinda Farm er en organisation, som rækker ud til både kirker, skoler og til kvinder som er blevet misbrugt.

– Det er lige det vi drømmer om; at farmen kan række bredt ud i lokalsamfundet, siger Kristina.

Tanken er, at farmen også skal være en demonstrationsfarm. De allerfleste ugandere arbejder i landbruget, og på farmen kan de få inspiration til at forbedre deres produktion.

Læs mere om Kamuzinda Farm.

Søger fonde og samler penge ind
Det var de visioner, de fire unge delte med 10 tidligere udsendte til Kamuzinda forleden. Alle medvirkede i en ”brainstorm” om, hvordan de unge bedst kan støtte arbejdet fortsat.

– Vi blev enige om at søge fonde, og vi inviterede alle, der havde lyst, til at være med i projektgruppen, fortæller Kristina Eskildsen. – Næste skridt er at projektgruppen så bliver enige om, hvilke arrangementer, vi skal lave for at samle penge ind.

– Og så håber vi at der kommer nogle unge afsted som volontører allerede i sommer. Men det er ikke helt på plads endnu.

Der er lavet et spørgeskema, hvor alle, der har været udsendt, kan skrive, hvad de brænder for.

– På den måde får vi overblik over, hvem, der har lyst til at stå på stand, hvem vil give en hånd, når skal lave et arrangement, og ja, hvem der drømmer om at rejse ud og hjælpe til på farmen i Uganda, slutter Kristina Eskildsen.