fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

"Vi fødes for at dø" – Jesus forvandler algeriske kvinders liv

"Vi fødes for at dø," sådan beskriver en algerisk kvinde sin egen skæbne

I Nordalgeriet bliver mange kvinder tvunget til at blive i hjemmet hele deres liv. En kvinde fortæller: “Jeg åbnede mine øjne her, i mine forældres hus, og 41 år senere er jeg her stadig.” Denne skæbne gælder ikke kun én kvinde, men mange. Kvinderne er ugifte og analfabeter, hvilket betyder, at de ikke har nogen fremtidsmuligheder. De er isolerede, og samfundet ser ned på dem.

Disse kvinder har brug for evangeliet! De har brug for håb og for Guds kærlighed. Flere af dem er blevet kristne, og de får deres åndelige føde fra SAT-7s tv-programmer Free Souls. Takket være den støtte SAT-7 har fået fra Mission Afrikas venner samt andre økonomiske støtter er det blevet muligt for dem at producere endnu et program, Despite All.

Her deler kvinderne deres vidnesbyrd, som bliver til opmuntring for andre kvinder i samme situation. Denne mulighed er altafgørende for dem, da kristent tv er deres eneste mulighed for at lære mere om bibelen på.

Fra død til liv

Igennem Free Souls har mange isolerede kvinder i Algeriet og Tunesien fundet håb, når de hører om andre kvinder i samme situation og med samme skæbne, som har fundet liv gennem Jesus. SAT-7 producerer nu Despite All, som deler disse vidnesbyrd.

I programmerne deler lokale kvinder deres historie: De er enemødre, skilte, blevet gift som 14-16-årige, de lever alene eller er måske syge. Igennem programmet bliver der gået i dybden med bibelen, og hvad den siger om det pågældende emne. Nogle kvinder deler derefter deres vidnesbyrd, og hvordan de netop har fundet håb i deres situation igennem bibelen. Dette viser kvinder i samme situation, at der er håb, og der er en udvej.

Produceren Samia Kessai fortæller, hvordan de ønsker at se Gud forvandle disse kvinders liv ”despite all” (på trods af alt). ”Min bøn er, at Gud vil åbenbare ham selv for disse kvinder. At han vil møde dem midt i deres smerte og udfordringer, og vende den eksistens de har, som er en slags død, til liv,” fortæller Samia.

Bed gerne for kvinderne og for SAT-7s arbejde, og vi takker for den støtte, der gives til dette vigtige arbejde!

 

Katrine Lund Sørensen
Kommonikationsmedarbejder i netværksteamet

Katrine er placeret i København. Hun er cand. mag i litteraturhistorie, danser ballet, løber og har vundet DM-sølv på 4*400 m stafet.