Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

’Vi vil gøre en forskel og lære af andre kulturer’

Otte volontører rejser til Mellemøsten og Afrika for at fortælle om Gud, styrke lokalsamfundet og få nye perspektiver med hjem.

’Vi vil gøre en forskel og lære af andre kulturer’

Mission Afrika sender otte volontører af sted til Mellemøsten, Cameroun og Uganda. Her de hver især, hvad de håber at få ud af turen:

“Jeg vil lære nyt og tjene Gud med mine talenter”

Simeon Berg Kristensen, 23 år, rejser til Cypern for at hjælpe SAT-7:

– Jeg har valgt at blive volontør ved SAT-7 i minimum seks måneder for at tjene Gud og bidrage til at evangeliet bliver delt i Mellemøsten og nord Afrika.

– Da jeg hørte omkring volontørarbejdet på SAT-7, lød det lige som noget for mig, da jeg interesserer mig for medie og teknik, dvs. billede, lyd og video. Selvom jeg ikke har uddannelse inden for dette felt, er jeg klar på at lære noget nyt og tjene Gud med de talenter, der er givet mig.

“Jeg glæder mig til nye oplevelser og relationer”

Anna Bech Damsgaard, 19 år, rejser til Cameroun sammen med sin søster Maria:

– Jeg blev student i sommers og ønskede derfor naturligt, at det var på tide at lægge skolebøgerne på hylden for en stund for så at prøve noget nyt. Jeg valgte at kaste mig ud i et sabbatår og inddrage mig i volontørarbejdet, eftersom jeg synes, at det er en unik mulighed for at komme ud at rejse, opleve verden på en hel ny vis, forsøge at gøre en forskel og være noget for andre mennesker.

– Jeg glæder mig til at stifte bekendtskab med en ny og anden kultur, at opnå en særlig relation til de mennesker, jeg møder på min vej, og ikke mindst at dele min tro med andre.

Resten rejser til Uganda for at hjælpe til på Kamuzinda Farm:

”Jeg håber på et nyt livsperspektiv”

Sarah Riisager, 21 år, fortæller:

– Jeg glæder mig til at opleve en del af Afrika, med alt hvad det indebærer af naturoplevelser, nye relationer, strømsvigt og kulturchok, og dermed enten få bekræftet eller justeret min idé om, hvordan Afrika er.

– Jeg glæder mig til at være med i kirken, undervise på skolen, hjælpe på baby-hjemmet og sikkert lære en masse af de mennesker, jeg møder. Det bliver garanteret udfordrende, men forhåbentlig kommer jeg hjem igen med et bredere perspektiv på livet og en kærlighed til Uganda.

”Jeg vil lytte til afrikanernes egne historier”

Astrid Bladt, 21 år, fortæller:

– Jeg har valgt at rejse til Uganda, fordi jeg ønsker at møde mennesker og høre deres historie. Jeg håber at få en relation til de lokale og derigennem opleve den afrikanske kultur indefra.
– Herudover har jeg en forhåbning om, at jeg som volontør kan være med til at gøre en forskel for nogle børn i det arbejde, vi skal lave på skolerne. Jeg glæder mig også til at opleve Guds kirke i Uganda, blive inspireret og udfordret af den og derigennem blive styrket i min egen tro.

”Jeg vil gøre en forskel i lokalsamfundet”

Maja Langvad, 20 år, fortæller:

– Jeg tager til Kamuzinda Farm som volontør, fordi projektet gør en stor forskel i lokalsamfundet, og det glæder jeg mig til at bidrage til og blive en del af.

– Jeg håber, at mit volontørophold må blive i tjeneste for Gud gennem mit arbejde for andre mennesker. Jeg glæder mig til at opbygge relationer til både afrikanerne og mine medvolontører, blive udfordret, lære en ny kultur at kende og få et bredere perspektiv på verden.

”Jeg vil give skoleglæden videre til børnene”

Pernille Jønsson, 20 år, fortæller:

– Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i berøring med en kultur og et land, som ligger meget langt fra de vante rammer herhjemme. – Derudover glæder jeg mig til at berøre de lokale børns liv i arbejdet ude på skolen. Jeg glæder mig til at give noget at min egen viden og skoleglæde videre, men også til at erfare og opleve, hvad de har at give mig.

– Derudover glæder jeg mig til at møde min kristne familie i Uganda og til at tro og virke i kirken sammen med dem. Og ikke mindst åndeligt betræde nye vande og se, at også her vil Gud ikke lade mig synke, samt erfare at min familie i Herren er større, stærkere og rigere, end jeg nogensinde turde drømme om.

”De er værdifulde Guds børn”

Nikoline Damm, 21 år, fortæller:

– Jeg er fascineret af at opleve Guds menighed i forskellige kulturer, og jeg glæder mig derfor meget til mødet med den afrikanske kirke.

– I rollen som volontør håber jeg på at kunne hjælpe og bidrage til en sund udvikling for lokalsamfundet i Kamuzinda og samtidig lære meget af kulturen. Mit største ønske for opholdet er, at de børn og voksne, jeg møder i Uganda, må se sig selv som et værdifuldt Guds barn.