Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsiden
Hvor meget duplo skal der være i verden?

Hvor meget duplo skal der være i verden?

Julen banker på døren, og under juletræet i år ligger vores 1 årige datters yndlingslegetøj: Duplo! Elefanter og giraffer og klodser i alverdens farver. Det skal nok blive et hit! Hun har allerede fået duplo både i dåbsgave og fødselsdagsgave, men man kan vel aldrig få for meget duplo, eller hvad?

Lægger man al Emilys duplo ud på gulvet side om side, så fylder det 1,2 m2. Det er jo ikke så slemt.. Men i Danmark bor der 1,2 millioner børn. Hvis de hver har 1,2 m2 duplo, så er vi oppe på 1.440.000 m2. Det svarer til 192 fodboldbaner.

Men det er jo ikke kun danske børn, der tiltrækkes af de flotte farver, og de mange gode lege! På verdensplan bor der 2,2 milliarder børn. Skulle de alle sammen have lige så meget duplo (og hvorfor skulle de egentlig ikke det?) så ville de 2640 km2 duplo kunne dække et areal større end Luxemborg.

Og der kommer jo også flere børn til. Mere end 100.000 børn bliver født i dag!! Næste år bliver der født omkring 140.000.000 børn på verdensplan. Og duplo er jo heller ikke det eneste legetøj! Et tilsvarende areal kan dækkes af Emilys bamser, og af Emilys billedbøger, og af Emilys klodser osv…

Et andet valg

Pointen er simpel! Som vores levestandard er nu, er det kun pga. verdens uretfærdige fordeling, at Emily kan få så meget flot legetøj i julegave! For hvis alle børn i verden fik legetøj som hun, ville vi få et seriøst opbevaringsproblem!

Selvfølgelig vil vi gerne give vores børn fine gaver! Men måske er naboens aflagte duplo lige så godt legetøj for en etårig? Kunne en måde at sørge for, at der er en fornuftig verden for Emily at vokse op i at blive en mere bevidst forbruger?

At købe, bruge og give som en bevidst forbruger

Ét lille svar på nogle store udfordringer er at købe brugt. De små mærker ikke forskel på, om legoen er blevet leget med af andre eller at trøjen er brugt før. Som mor er jeg selv fan af de mange gode børnegenbrugsbutikker, der popper op rundt omkring. Derfor ser jeg også frem til, over de næste måneder at skabe endnu et godt bæredygtigt alternativ, når der skal handles til Emily.

Mission Afrika Genbrug håber at kunne starte en børnegenbrugsbutik i det nye år. Tanken bag butikken er, at skabe et både billigere og mere bæredygtigt valg, når de små nye borgere skal klædes og underholdes.

Hvis du sidder inde med nogle km2 brugt tøj, legetøj og andre ting, som din lille guldklump har sendt over i hjørnet til fordel for noget nyt og mere spændende, så gem det til vores butik, så det kan blive til glæde for andre børn.

Kig mig over skulderen

Jeg er så privilegeret at være projektleder på genbrugsbutikkens opstart. Her på bloggen vil jeg dele tanker og nye erfaringer omkring frivillighed, PR, indretning og alt muligt andet, der kommer til at fylde i butikkens opstart, så følg med og se arbejdet skride frem.

Vigtigst af alt: Sig til hvis du har lyst til at være med!

God jul!
Vibeke