fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Det er vigtigt med mission i voksende storbyer

Folk flytter fra land til by. Derfor vil Mission Afrika støtte storbymission. Formand Anne Mie Skak Johanson fortæller fra besøg i Cameroun.

Det er vigtigt med mission i voksende storbyer

Folk flytter fra land til by. Urbanisering er også en udfordring i Afrika. Derfor skal kirker i blandt andet Cameroun indstille sig på storbymission.
I Douale opstår hele kirker af folk, der er flyttet til fra den nordlige del af landet. I byen møder de både muligheder og fristelser. Men det er svært at finde arbejde. Her er oplagt mulighed for at kirken kan engagere sig socialt.
Mission Afrika er på besøg i Cameroun, hvor partnerkoordinator Thore Eklund og formand Anne Mie Skak Johanson bliver taget godt imod af en præst i en af bykirkerne i Douala. Francois (billedet) viste dem sin kirke, som ligger i Bunaloca, der er et udfordret område af byen. Douala har 2,5 millioner indbyggere.

Vil støtte storbymission
Et oplagt sted at drive storbymission, konstaterer Anne Mie Skak Johansen på besøgets første dag:
– Her lander de tilflyttere, som kommer fra nord. Kirken består næsten udelukkende af disse nordboere, som kender kirkesamfundet fra deres landsby. Men kirkemedlemmerne er ofte udfordret, fordi det er svært at finde arbejde i storbyen, og har de et job, er det ofte underbetalt. Desuden har storbymiljøet mange tilbud og forhold, som kan udfordre og friste folk, der kommer lige fra landsbyerne.
Pastor Francois er opmærksom på disse udfordringer, men har fuldt op med at tage sig af de 800 mennesker, der strømmer ind i hans kirke hver søndag. Kirken åbner dørene, så folk også kan følge med i gudstjenesten fra pladsen udenfor. Før gudstjenesten holdes der søndagsskole for kirkens børn.
– Storbymission er en udfordring som vores afrikanske partnere står i, ligesom vi også har den udfordring i Vesten og i Danmark, konstaterer Anne Mie Skak Johanson.
Mission Afrika støtter Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun og ønsker at støtte udvikling af storbysmission til gavn for Doualas 2,5 million indbyggere og ligeledes for hovedstaden Yaoundes 2,5 millioner indbyggere.

Læs mere om Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun.

Plads til danske volontører
Kirken tager gerne imod volontører fra Danmark.
– Præsten Francois var meget positiv overfor besøg af volontører og ønskede også at knytte dem tættere til kirkens arbejde, fortæller Anne Mie Skak Johansen. – Hvis volontørerne flytter tættere på kirken og ind i kirkens lokaler, kan de undervise på en skole i nærheden og blive set i lokalmiljøet. Det vil også gavne kirken, vurderer præsten og fremviste de faciliteter, hvor kirken påtænker at huse de kommende volontører.
– Det var fine lokaler som dog skal forbedres før volontørerne kan bruge dem. Der skal installeres bad, bygges en væg, så soverum og stue kan adskilles, og der skal etableres et simpelt tekøkken. Alt sammen tages med i næste volontørprojekt, slutter Anne Mie Skak Johanson sin rapport fra første dag i Cameroun.

Støt Projekt 3014: Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun nu