fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Vision: Flere børn og unge, bedre økonomi og nye missionærer

Generalsekretær Henrik Engelbrekt Refshauge vil appellere til børn unge, involvere erhvervsledere og sende flere missionærer ud - gerne en repræsentant i hvert land.

Vision: Flere børn og unge, bedre økonomi og nye missionærer

Mission Afrikas ny generalsekretær præsenterede tre visioner på års- og repræsentantskabsmødet den 8. september. Henrik Engelbrekt Refshauges første prioritet er at etablere et børne- og ungdomsnetværk. Dernæst skal den pressede økonomi stabiliseres. Og sidst – men ikke mindst – skal Mission Afrika øge indsatsen med at udsende missionærer i kortere eller længere tid og med en repræsentant i hvert land, når det er muligt.

Én stor familie
– Jeg oplever, at vi er én stor familie i Mission Afrika, men også på det nære plan er familien vigtig. Vi skal have børnene og de unge med. De er ikke kun Mission Afrikas fremtid; de er vores nutid. Og derfor skal vi lynhurtigt starte et børne- og ungdomsnetværk, sagde Henrik Engelbrekt Refshauge.

Men fokus skal ikke tage opmærksomheden væk fra alt det andet gode, som sker i Mission Afrika, fx de over 2.000 frivillige i Mission Afrikas genbrugsbutikker.

– Men der er kun godt 700 medlemmer af Mission Afrika. Det skal vi have gjort noget ved, sagde generalsekretæren og gik hurtigt videre til vision 2: Mission Afrikas økonomi.

Erhvervslivet skal dække administration
– Jeg håber på at være med til at konsolidere og styrke Mission Afrikas økonomi. Vi skal hurtigst muligt have gang i en fundraising, der kan inspirere mange flere til at engagere sig i mission.

Som noget nyt vil generalsekretæren sætte fut i såkaldte ”funding fathers”, altså erhvervsfolk som støtter Mission Afrika.

– Erhvervslivet ønsker at være socialt ansvarlige, og her kan vi hjælpe dem, sagde Refshauge og lancerede et ambitiøst mål:

– Mit mål er at hele Mission Afrikas administrationsbudget skal være dækket af funding fathers. Så alt hvad der kommer ind i gaver og genbrugsbutikker går direkte til de skoler og sundhedscentre, som er en del af Mission Afrikas missions- og udviklingsarbejde.

Gnubbe skuldre med afrikanerne
Sidst – men ikke mindst – nævnte generalsekretæren behovet for nye missionærer.

– Jeg har en drøm om, at vi kommer tilbage til Afrika med danske missionærer. Jeg kan se i bestyrelsesreferater, at man har taget en beslutning om, at der skal være en repræsentant fra Danmark i alle arbejdslande.

Henrik Engelbrekt Refshauge citerede tidligere generalsekretær Mogens Mogensen for at sige: ”Vi skal ud og gnubbe skuldre med de afrikanske samarbejdspartnere!”

– Det er vigtigt, for at vi kan kende deres behov. De afrikanske kirkeledere, jeg har talt med, siger at de har brug for kortidsmissionærer, ungdoms- og seniorvolontører som kommer ud og varetager en specifik træningsopgave. Det skal vi tage alvorligt.

Generalsekretæren sluttede sin korte tale med at hylde medarbejderne for deres indsats og bede forsamlingen om at huske Mission Afrika i den uundværlige forbøn.