fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Visumregler forhindrer vores årsmødegæst fra Centralafrika

Øv, øv, øv. En ligegyldig tur på to gange 1000 kilometer og et efterfølgende visumafslag forhindrer jordemoder og sundhedscenterleder Cathérine Naabeau i at komme til Mission Afrikas årsmøde.

Visumregler forhindrer vores årsmødegæst fra Centralafrika

Opdateret: Cathérine Naabeau har netop fået visumtilladelse til at rejse ind i danmark den 15. september 2017. Se i kalenderen, hvornår du kan møde hende.

At rejse til Europa fra vore afrikanske samarbejdslande er blevet en noget nær umulig opgave.

Sidste gang gik det ud over rektor Samuel Dawai fra Brødrekirken i Cameroun. Denne gang rammer de skrappe visumregler Cathérine Naabeau, jordemoder og leder af sundhedscentret i Bohong, Den Centralafrikanske Republik (Centralafrika).

Visum kan – af oplagte årsager – ikke ansøges mange uger før afrejse. Vores proces begyndte imidlertid for et halvt års tid siden, da Catherines rejse også omfattede et besøg hos Den Evangelisk Lutherske Kirke i Centralafrikas (EELRCA) tyske samarbejdspartner. De tyske repræsentanter har inden for de seneste 18 måneder lykkedes med få besøg af to medlemmer fra EELRCA, og derfor besluttede vi, at ansøgningen denne gang skulle anmodes fra det tyske konsulat, da vores eget forsøg gennem et dansk diplomati mislykkedes i 2011.

På det tyske konsulat i Bangui, Centralafrika, fik Cathérine besked om personligt at rejse til den tyske ambassade i Yaoundé, Cameroun – en tur på næsten 1000 kilometer – med alle sine papirer for at få godkendt den endelige ansøgning. Ved ankomsten viste det sig, at konsulatet i Bangui havde lavet en fejl i et bekræftelsesbrev – der manglede et 0 i et pasnummer – hvilket forsinkede processen med et par dage. Da hun så endelig fik lov til at tale med de relevante personer på ambassaden, fik hun besked på at rejse tilbage til Bangui i Centralafrika for at søge visum der – altså hos den instans, der havde meddelt, at hun skulle ansøge i Yaoundé. Det betød, at turen fra Centralafrika til Cameroun var spildt.

Da Cathérine endelig fik foretræde for det tyske konsulat i Bangui, fik hun afslag på ansøgningen.

Vi prøver nu at ansøge via andre ambassader og håber, at det lykkes at få en ansøgning igennem. Planen var, at Cathérine dels skulle besøge Mission Afrikas årsmøde, dels skulle holde foredrag i hele landet for Mission Afrika.

Igen må vi konstatere, at det efterhånden er uværdigt for vores partnere at skulle trækkes igennem den proces, som en visumansøgning er. Derudover vanskeliggør det i høj grad vores arbejde som missionsorganisation, hvis vi også i fremtiden vil vægte udveksling og partnerskaber såvel som folkelig forankring på tværs af økonomiske muligheder og geografiske grænser.

Bed gerne for hele sagen!