Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Volontør laver live-tv og musikvideoer til millioner

Joel Zakarias Dam er Mission Afrika-volontør i SAT-7’s studier på Cypern. Her fører han kamera ved liveudsendelser og laver musikvideoer og animationsfilm.

Volontør laver live-tv og musikvideoer til millioner

Joel Zakarias Dam er udsendt som volontør for Mission Afrika til Cypern, hvor han er kamera- og studieassistent for kanalen SAT-7 Pars – en af SAT-7’s fem satellitkanaler.

Han er kameramand på tre ugentlige liveudsendelser og har medansvar for filmproduktioner, der benyttes i den forbindelse. Her er han med til at filme og redigere det hele til et færdigt resultat. Joel er også trænet i opgaver som broadcast- og lydtekniker og har hjulpet med at bygge sets og rekvisitter, sat lys op, fixet kabler og danset med klovne paryk eller i dyre kostumer.

I et nyhedsbrev fortæller han især har været optaget af:

– Jeg har været med til at lave en række børne-musikvideoer til sange om dyr, som vores lydmand i studiet producerede for nogle år tilbage. Det har været en fantastisk læringsproces, hvor jeg sammen med min 26-årige danske kollega, Kasper, har lavet storyboard og planlagt skudlister, før vi har været rundt i Limassol og filme.

Støt Projekt 3045: Joel Zakarias Dam SAT-7 nu

Han har også fortalt bibelhistorier gennem dukketeater, hvor de tegnede karakterer er skåret ud i pap og sat fast på pinde.

– Planen er at vi skal fortælle mange flere bibelhistorier i dette format, og vi håber på at de også vil blive brugt på vores andre kanaler, med voice-over på henholdsvis arabisk og tyrkisk, fortæller han.

Og så er han i fuld gang med små animationsfilm, som laves med en såkaldt stop-motion-teknik:

– I vores ene liveshow, som generelt retter sig mod piger i alderen 8-15 år, er vi begyndt at lave en række stop-motion film om kvinder i Bibelen. Hver film har en bestemt kvinde i fokus, og taler om hvad vi kan lære af hende. Vi stiller konkrete spørgsmål til seernee, om de har oplevet at være i lignende situationer, og hvad de gjorde, fortæller Joel.

SAT-7 er en kristen satellit-tv-station, der sender på fem kanaler og på tre forskellige sprog. Der er tre kanaler på arabisk: SAT-7 Kids, SAT-7 Academy og SAT-7 Arabic. Desuden sendes på SAT-7 Türk og SAT-7 Pars. SAT-7 blev grundlagt i 1995. Mission Afrika indgik et partnerskab med organisationen i 1998.

Støt Projekt 0004: SAT-7 nu